Arhivă CSR

Arhiva CSR Educație

Din Nou la Scoala

Voluntarii Smithfield România au oferit ghiozdane și rechizite școlare pentru 6.600 de elevi din 56 de localități din județele Timiș și Arad

Septembrie 2014

 

Smithfield România continuă și în acest an tradiția de a oferi echipamente și rechizite școlare elevilor și preșcolarilor din localitățile din județele Timiș și Arad, unde compania își desfășoară activitatea.

 

Cu prilejul începutului de an școlar voluntarii Smithfield România au demarat cea de-a VIII-a ediție a programului „Din nou la şcoală”, de sprijin al accesului la educație și încurajare a performanței școlare, vizitând peste 6.600 de elevi. În cadrul acestui program au fost distribuite ghiozdane, hanorace pentru activități sportive, rechizite școlare pentru activitățile de grădiniță și orare conținând sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. În această ediție a programului „Din nou la şcoală”, au fost înregistrate rezultate record pentru programul care a devenit deja tradiție: peste 90 de participări ale voluntarilor, care au parcurs 8.050 km și au vizitat 56 de localități.

 

La începutul acestui an școlar, în cadrul programului „Din nou la școală” au fost incluși, de asemenea, copiii angajaților Smithfield România.

Din Nou la Școală

Programul Din nou la şcoală – la cea de-a şaptea ediție
Septembrie 2013 

 

Continuând tradiţia pentru cel de-al şaptelea an consecutiv, programul Smithfield România "Din nou la şcoală" a debutat pe 16 septembrie 2013. Șase caravane, patru zile, 66 de localităţi la nivel național şi 4.670 de copii – acesta este bilanţul celei de-a VII-a ediţii a programului "Din nou la şcoală", un program de sprijin al accesului la educație și încurajare a perfomanţei şcolare, program care se desfăşoară în cadrul companiilor Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.

 

Anul acesta, celor 4.359 de copii din judeţele Timiş și Arad li s-au oferit ghiozdane şi rechizite şcolare, pentru un debut de bun augur al noului an școlar. Elevii claselor pregătitoare şi ai grupelor preşcolare s-au bucurat de pachete cadou care conţin cărţi de colorat, acuarele, creioane colorate, carioca, hârtie glasată şi hârtie creponată. Elevii din ciclul gimnazial au primit câte un hanorac potrivit pentru activităţile în aer liber, și îndemnul pentru o viață sănătoasă prin sport!

De asemenea, 311 copii ai angajaţilor Smithfield România (Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution) au fost incluși în programul devenit tradiție pentru companie, și au primit cadouri cu materialele necesare începerii unui nou an de formare educaţională.

 

 

Tot în cadrul acestui proiect, la sfârşitul fiecărui an şcolar, Smithfield Ferme oferă premii celor mai merituoşi elevi, premianţi ai claselor I-VIII, premii care constau în cărţi - titluri din bibliografia specifică fiecărei clase, enciclopedii şi albume, în vederea susţinerii îndemnului spre educaţiei.

 

"Sfârşit de an scolar 2013/2014"

 

Cu ocazia sfârşitului de an şcolar, Smithfield Ferme a oferit premii celor mai merituoşi elevi, premianţi ai claselor I-VIII, din diferite şcoli ale judeţului Timiş.

 

Sfârşitul de an şcolar 2013/ 2014 s-a anunţat unul plin de premii pentru elevii din diferite localităţi ale judeţului Timiş, premii care au fost pregătite de către Smithfield Ferme şi au constat în cărţi specifice bibliografiei şcolare. În acest an au beneficiat de sprijinul companiei noastre elevi de la şcolile din Niţchidorf și Maşloc.Premiile, constând în cărţi - titluri din bibliografia specifică fiecărei clase, enciclopedii şi albume, au fost acordate unui număr de 500 elevi ai acestor localitati.

 

"Sfârşit de an scolar 2010/2011"

 

Sfârşitul de an şcolar 2010/ 2011 s-a anunţat unul plin de premii pentru elevii din diferite localităţi ale judeţului Timiş, premii care au fost pregătite de către Smithfield Ferme şi au constat în cărţi specifice bibliografiei şcolare. În acest an au beneficiat de sprijinul companiei noastre elevi de la şcolile din: Niţchidorf, Cenei, Bacova, Maşloc.

 

"Sfârşit de an scolar 2009/2010"

 

Cu ocazia sfârşitului de an şcolar, Smithfield Ferme a oferit premii celor mai merituoşi elevi, premianţi ai claselor I-VIII, din cinci şcoli ale judeţului Timiş.

 

Premiile, constând în cărţi - titluri din bibliografia specifică fiecărei clase, enciclopedii şi albume, au fost acordate unui număr de 500 elevilor din localităţile Cenei, Bobda, Maşloc, Remetea Mică și Alioș.

Din Nou la Școală

EDUCAŢIE

"DIN NOU LA ŞCOALĂ"

PROGRAMUL ,,DIN NOU LA ŞCOALĂ" – LA CEA DE-A ȘASEA EDIȚIE SEPTEMBRIE 2012

Continuând tradiţia pentru cel de-al şaselea an consecutiv, programul Smithfield România "Din nou la şcoală" a debutat pe 17 septembrie 2012. Timp de cinci zile, voluntarii Smithfield România au împărţit cadouri de început de an pentru mai mult de 3.600 de şcolari şi preşcolari din 61 de localităţi din judeţele Timiş şi Arad.

În cele cinci zile, cei 36 de voluntari Smithfield au parcurs mai bine de 2100km, oferind copiilor deja tradiţionalele ghiozdane, rechizite şi orare şcolare (cu mesaje pentru economisirea resurselor naturale). Pe lângă acestea, micii sportivi din comunităţile Smithfield România au avut parte de încă o surpriză plăcută, când au primit din partea companiei echipamente adecvate care să îi ajute să nu rateze niciuna dintre activităţile sportive la care vor participa în această toamnă.

De asemenea, cadouri cu materiale necesare începerii unui nou an de formare educaţională au fost pregătite pentru copiii din grădiniţele şi grupele pregătitoare din comunităţile Smithfield din judeţele Timiş şi Arad, dar şi pentru 250 elevi, copii ai angajaţilor Smitfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.

Din Nou la Scoala

EDUCAŢIE

"DIN NOU LA ŞCOALĂ" –Septembrie 2011

Timişoara, 12-16 septembrie 2011 - Prima săptămână a anului şcolar 2011 - 2012 a marcat debutul celei de-a V-a ediţii a programului de responsabilitate socială Smithfield România "Din nou la şcoală". În cadrul acestei iniţiative, au fost incluşi peste 3.000 de şcolari şi preşcolari din peste 50 de localităţi din ţară care s-au bucurat şi în acest an de rechizite, ghiozdane, penare şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos, manuale şi cărţi.

În acest an, pentru a răspunde nevoilor de început de an şcolar, sub egida programului "Din nou la şcoală", copiii Gradiniţei din Bacova au beneficiat de mobilier exterior nou pentru parcului grădiniţei, oferit de către Smithfield. De asemenea, în cadrul acestui program, tuturor celor 200 de elevi ai Şcolii din Niţchidorf li s-au dăruit manuale şcolare noi, pentru toate disciplinele şi toate clasele de învăţământ primar şi secundar.

 

Din Nou la Scoala

EDUCAŢIE

"DIN NOU LA ŞCOALĂ" - Septembrie 2010

Peste 3.500 elevi din 40 de şcoli (clasele I-VIII) şi grădiniţe din comunităţile rurale ale judeţelor Arad şi Timiş au primit rechizite: ghiozdane, penare echipate şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată, manuale şi cărţi, iar pentru preşcolari, rechizite pentru activităţile didactice, în cadrul celei de-a patra ediţii a programului de responsabilitate socială "Din nou la școală", derulat de Smithfield Ferme.

Astfel, în perioada 13 - 21 septembrie 2010, 30 de voluntari Smithfield Ferme împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale au parcurs în 8 zile, 1.600 de km pentru ca toţi cei peste 3.500 de elevi, şcolari şi preşcolari, să beneficizeze de sprijinul oferit prin programul "Din nou la şcoală".

În comparaţie cu ediţiile trecute, programul a fost extins anul acesta şi la copiii angajaţiilor care au început anul acesta clasa I. Astfel, 130 de copii au primit câte un rucsac şi un penar echipat cu 31 piese.

Din Nou la Scoala

EDUCAŢIE

"DIN NOU LA ŞCOALĂ" - Septembrie 2009 (2008-2007)

În cea de-a treia ediţie a componentei educative a programului Smithfield Ferme de responsabilitate socială "Din nou la şcoală", echipele de voluntari ai Smithfield Ferme au vizitat, odată cu începerea anului şcolar, 36 de şcoli din judeţele Timiş şi Arad, unde aproximativ 3.000 de preşcolari şi scolari au beneficiat de sprijin în cadrul acestui program.

Aflat la cea de-a treia ediţie, "Din nou la şcoală" este un proiect Smithfield Ferme de sprijin al elevilor din comunităţile locale din zonele în care compania desfăşoară activităţi şi constă în sponsorizarea cu rechizite şcolare de cea mai bună calitate: rucsaci, penare echipate şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată.

Proiectul educaţional Smithfield Ferme a debutat în 2007. În cadrul primelor 2 ediţii ale programului, au fost incluşi peste 2700 de elevi (700 în 2007; 2040 în 2008) din 15 localităţi din judeţul Timiş (4 în 2007; 11 în 2008).

În acest an, ca o extensie a programului, Smithfield Ferme a utilat cu mobilier şcolar (catedră, birouri, scaune tapiţate), clasa I a şcolii generale din localitatea Nițchidorf, judeţul Timiş.

În cadrul programelor educaţionale, tinerii studenţi beneficiază, cu sprijinul Smithfield Ferme, de oportunitatea de a aprofunda studiile prin oferirea de burse speciale, în cadrul programului româno-american Fulbright.

În colaborare cu Camera de Comerţ din Smithfield, Virginia, în acest început de an scolar, elevii de la Liceul Shakespeare din Timişoara au primit o donaţie constând în 840 de cărţi în limba engleză, material didactic ce va constitui suport educaţional pentru disciplinele aflate în aria extracuriculară din acest an.

Arhiva CSR Mediu
Be!

 

 

"Milioane de oameni, Milioane de Copaci"

 

12 Martie 2009, Bacova, judet Timis

 

La începutul anului 2009, peste 3.900 de arbori (tei, salcâmi si plopi) au fost plantați prin voluntariat de către angajații Smithfield Ferme în jurul a 11 ferme din localitățile timișene Boldur, Ciacova, Igriș, Nițchidorf, Peciu Nou, Periam și Stamora.

 

Plantările au continuat și în luna martie, când timp de două săptămâni, au fost plantați tei și frasini, printre care: 489 în comuna Bacova, 330 pe terenul de lânga ferma Jimbolia 4, 1.500 de arbori lânga fermele: Mișca 1, Mișca 2.

 

În primele două ediții ale Mișcării Naționale de plantări, s-au înscris peste 400 de companii, instituții, organizații guvernamentale și non-guvernamentale, care au plantat 11.399.917 de arbori și 4.336.114 de arbusti și plante prin acțiunile a 33.617 de voluntari și a 21.051 de angajați.

"Milioane de oameni, Milioane de Copaci"

 

Be!

 

6 Mai 2010, Nitchidorf, judet Timis

 

Peste 3.500 de copaci au fost plantați în primavara anului 2010, de către voluntari ai Smithfield Ferme în cadrul mișcării naționale "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci". Timp de două săptămâni, 40 de angajați ai companiei noastre au luat parte în mod voluntar la acțiunile de plantare care s-au derulat în 11 localități din județele Timiș și Arad.

 

Campania de plantări s-a încheiat pe 6 Mai 2010, în localitatea Nițchidorf din județul Timiș, unde voluntarii Smithfield Ferme, împreună cu elevi ai Școlii Generale din localitate, în prezența atașatului pentru agricultură al ambasadei SUA, Hoa Van Huynh, a consilierului ARPM Marcel Lungu, a Valeriei Pavel - CJ Timiș și a altor oficialități locale, au plantat 150 de arbori - sălcii, arțari și salcâmi.

"Milioane de oameni, Milioane de Copaci"

 

Be!

 

28 Noiembrie 2011, Bulgăruș, județul Timiș

 

Si în toamna anului 2011, Smithfield România a continuat eforturile de reîmpădurire: începând din 28 noiembrie, peste 6.000 de mesteceni, arțari și sălcii au fost transportați în locurile alese de specialiști pentru a fi plantați de către echipele de voluntari. Campania a debutat luni, 28 noiembrie, cu o acțiune publică de plantare care a avut loc în localitatea Bulgăruș, județul Timiș, și s-a încheiat în prima săptămâna din decembrie.

 

Acțiunea publică a constat în plantarea a 300 de sălcii cu ajutorul voluntarilor din comunitatea locală, dar și voluntari ai Smithfield România. Protagoniștii acestui program educațional au fost copiii din ciclul gimnazial ai Școlii cu clasele I-VIII Bulgăruș, județul Timiș, alături de care au fost invitați să participe autorități locale, jurnaliști, specialiști din cadrul instituțiilor administrației centrale cu activități în domeniu, dar și părinți.

 

 

   

 

   

 

6 Mai 2010, Nitchidorf, judet Timis

 

Peste 3.500 de copaci au fost plantați în primăvara anului 2010, de către voluntari ai Smithfield Ferme în cadrul mișcării naționale "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci". Timp de două săptămâni, 40 de angajați ai companiei noastre au luat parte în mod voluntar la acțiunile de plantare care s-au derulat în 11 localități din județele Timiș și Arad.

 

Campania de plantări s-a încheiat pe 6 Mai 2010, în localitatea Nițchidorf din județul Timiș, unde voluntarii Smithfield Ferme, împreună cu elevi ai Școlii Generale din localitate, în prezența atașatului pentru agricultură al ambasadei SUA, Hoa Van Huynh, a consilierului ARPM Marcel Lungu, a Valeriei Pavel - CJ Timiș și a altor oficialități locale, au plantat 150 de arbori - sălcii, arțari și salcâmi.

 

12 Martie 2009, Bacova, județ Timiș

 

La începutul anului 2009, peste 3.900 de arbori (tei, salcâmi și plopi) au fost plantați prin voluntariat de către angajații Smithfield Ferme în jurul a 11 ferme din locălitățile timișene Boldur, Ciacova, Igriș, Nițchidorf, Peciu Nou, Periam și Stamora.

 

Plantările au continuat și în luna martie, când timp de două săptămâni, au fost plantați tei și frasini, printre care: 489 în comuna Bacova, 330 pe terenul de lânga ferma Jimbolia 4, 1.500 de arbori lânga fermele: Mișca 1, Mișca 2.

 

în primele două ediții ale Mișcării Naționale de plantări, s-au înscris peste 400 de companii, instituții, organizații guvernamentale și non-guvernamentale, care au plantat 11.399.917 de arbori și 4.336.114 de arbuști și plante prin acțiunile a 33.617 de voluntari și a 21.051 de angajați.

"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei" 

World Water!

 

Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei - Octombrie / Noiembrie 2012

 

În fiecare an, compania noastră încurajează un numar tot mai mare de elevi și voluntari să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecțiilor deschise organizate cu ocaziaZilei Mondiale a Monitorizării Calității Apelor. Acțiunea socio-educativă susținută de compania noastră are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare în rândul generațiilor tinere asupra importanței resurselor de apă și a protejării acestora.

 

Pentru al cincelea an consecutiv, am organizat în aceasta toamnă, evenimentul Ziua Mondială a Monitorizării Calitații Apeipentru conștientizarea importanței protejării resurselor de apă. Această activitate didactică educativă cu rol de informare, ai căror protagonişti au fost 60 de elevi din ciclul gimnazial al școlilor din comunitățile Smithfield România a fost organizată în colaborare cu departamentul de mediu al companiei și prin participarea reprezentanților autorităților locale.

 

Elevii participanți la acțiunile desfășurate în acest an (comunitatea Sânpetru - Timiș și comunitatea Ineu - Arad) au avut ocazia să descopere metodele de testare a călităţii apelor şi chiar să experimenteze cum se realizează acest proces, în cadrul lecţiilor deschise organizate.

 

Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziție de echipa Smithfield România, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) și temperatura sursei de apă. Ei au fost îndrumați în demersul experimental de voluntari Smithfield România, reprezentanți ai autorităților și de cadrele didactice ale catedrelor de biologie și chimie din școlile de proveniență, Școala cu Clasele I-VIII Sânpetru, județul Timiș și Grupul Școlar Industrial "Mihai Viteazu" Ineu, jud. Arad.

 

   

"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei" 

 

World Water!

 

Parța 19 Octombrie 2011 : 25 de elevi ai școlii generale din localitatea timișeană Parța au participat, cu ocazia "Zilei Mondiale a Monitorizării Calității Apei", la testarea calității apei râului Timiș. Pentru al patrulea an consecutiv, acțiunea inițiată de voluntarii Smithfield Ferme ca ecou în România al proiectului internațional cu același nume, a adunat la acest eveniment elevi, cadre didactice, dar și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale Apele Banat.

 

Elevii participanți au avut ocazia să descopere metodele de testare a calității apelor în cadrul lecțiilor deschise organizate. Ei au fost îndrumați în demersul experimental de voluntari Smithfield România și de cadrele didactice ale catedrelor de biologie din școlile de proveniență, profesor Virginia Buzilă (Școala cu clasele I-VIII) din Parța.

 

 

   

 

"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei"

 

World Water!

 

 

Bârsa - Noiembrie 2010

 

În cadrul programului internațional - "Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei", reprezentanții Smithfield Ferme, împreună cu 30 de elevi ai Școalii Generale din localitatea Bârsa, județul Arad au testat apele râului Canalul Morilor al localității în care aceștia locuiesc și unde și doresc să aibă un mediu înconjurător curat.

 

Această acțiune didactic-educativă a companiilor Smithfield, aflată deja la cea de a treia ediție, este un experiment cu rol de sensibilizare și conștientizare a tinerei generații față de protejarea resurselor de apă și față de importanța protejării mediului înconjurător.

 

Cu ajutorul truselor de analiză, autorizate de Asociația Internațională a Apelor (AIA), achiziționate anual de reprezentanții Smithfield România, elevii au fost mai mult decât încântați să testeze o serie de parametri de bază cum ar fi: pH-ul apei, turbiditatea, oxigenul dizolvat și temperatura acesteia. Catedrele de chimie și biologie ale școlilor implicate în proiect au primit kituri de testare pentru a continua experimentele și a compara rezultatele obtinute în fiecare anotimp. Toți elevii participanți au primit diplome de participare și cărți pe tematica protejării mediului înconjurător.

"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei"

World Water!

 

 

Gataia - Octombrie 2009

 

Pentru al doilea an consecutiv, la inițiativa și împreună cu reprezentanți ai Smithfield Ferme, elevii din diferite școli ai județului Timiș au participat la acțiuni de testare și verificare a calității apelor din regiune, în cadrul programului internațional - Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei. Printre participanții din acest an s-au aflat elevii claselor VIIIX ai Liceului Teoretic din localitatea Gătaia.

 

Împreună cu reprezentanții primăriei orașului Gătaia, cu directorul liceului, dl. Radu Bontescu, reprezentanți ai unui ONG local, "Prietenii naturii", și sub îndrumarea departamentului de mediu al Smithfield Ferme și a catedrei de chimie a liceului, elevii au putut învăța despre importanța păstrării unui mediu nepoluat. Pe malul râului Bârzava din localitate, cu ajutorul unor instrumente specifice și a unor substanțe adecvate, validate de Asociația Internațională a Apelor (IWA) și puse la dispoziție de reprezentanții Smithfield Ferme, elevii, echipați ca niste mici chimiști, au putut testa o serie de parametri de bază ca: pH-ul apei, turbiditatea, oxigenul dizolvat și temperatura acesteia.

 

începând cu 2009, acțiunea de monitorizare, care a avut loc pâna acum în fiecare an pe 18 septembrie, s-a putut desfășura pe o perioadă mai lungă, începând cu 22 martie (Ziua Internațională a Apei) sș terminând cu 31 decembrie. în 2008 au fost monitorizate peste 5,000 de locății din lumea întreagă, dintre care aproximativ 60% în SUA. Dintre participanții din România la acest program didactic-educativ cu rol de informare asupra importanței unui mediu curat, în anul 2008, au mai facut parte grupuri de elevi din Maramureș, Teleorman, Galați și Hunedoara.

"Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei"

World Water!

 

 

Timisoara - Octombrie, 2008

 

în luna octombrie a anului 2008, elevii liceului William Shakespeare din Timișoara împreună cu angajații Smithfield Ferme au participat la programul Ziua Mondială a Monitorizării Calitații Apei , și astfel, cu această ocazie, au testat apa din râul Bega. Rezultatele mondiale ale campaniei de monitorizare a apei au fost date publicității la mijlocul lunii februarie.

 

Aceasta acțiune didactico-educativă organizată la inițiativa Smithfield Ferme și aflată la cea de-a doua sa ediție este un experiment cu rol de sensibilizare și conștientizare a importanței protejării resurselor de apă.

Initiativa nationala "Lumea ta? Curată!"

 

Curat!

 

 

Lumea ta? Curata! – Ziua Copilului, 1 Iunie 2012

 

"Lumea ta? Curată!" este un program de responsabiliatte socială, iniţiat de către Fundaţia PRAIS, ce are ca obiectiv dezvoltarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător al tinerei generaţii. Anul acesta, programul a fost dedicat copiilor angajaţilor companiei cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie.

 

Toţi cei 130 de participanţi de anul acesta au primit broşuri cu informaţii utile despre beneficiile protejării mediului înconjurator, fiind invitaţi să participe şi la Concursul de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile sau Concursul de compuneri pe teme de protecţie a mediului, ilustrate cu desene.

 

Copiii angajaţilor Smithfield au pregătit cu entuziasm desene, compuneri şi obiecte decorative, fiind cu toţii premiaţi, la finalul programului.

 

Până în prezent, programul de responsabilitate socială, cu tema educaţională şi de protecţie a mediului Lumea ta? Curată! a inclus peste 1,000 de copii din comunităţile unde compania Smithfield Ferme îşi desfaşoară activitatea, propunându-şi că ân fiecare an, protejarea mediului înconjurător să devină una din responsabilităţile prioritare ale tinerei generaţii.

 

Programul Lumea ta? Curată! face parte din ciclul programelor de responsabilitate socială Smithfield Români care au ca obiectiv responsabilizarea fiecăruia dintre noi pentru a susţine protejarea naturii şi a resurselor sale, cum ar fi: Campania VerdeMilioane de Oameni, Milioane de CopaciZiua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei.

Inițiativa națională "Lumea ta? Curată!"

 

Curat!

 

Lumea ta? Curată! - Mai 2010

 

Peste 350 de elevi din clasele I-IV, precum și copiii angajaților Smithfield Ferme au participat, timp de mai multe săptămâni, la cursuri despre mediu și colectare selectivă a deșeurilor organizate de compania Smithfield Ferme și învatatorii din 11 școli din județele Timiș și Arad în cadrul inițiativei naționale "Lumea ta? Curatâ!".

 

Programul, implementat la nivel local de Smithfield Ferme, a fost la a doua ediție și și-a propus să familiarizeze micii elevi cu aspecte legate de protecția mediului înconjurator și reciclarea deșeurilor prin intermediul cursurilor, cărților, pliantelor și afișelor despre protecția mediului, distribuite elevilor și cadrelor didactice din școlile participante. Proiectul s-a încheiat cu un concurs de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile de către copii.

 

La finele programului, toți elevii au primit diplome, iar participanții la concursul de obiecte au fost premiați cu tricouri și sepcute. Programul s-a desfășurat în școlile din localitățile Bacova, Birda, Cenei, Ciacova, Gataia, Periam și Sânnicolau Mare din județul Timiș, și în Cermei, Șicula, Sintea Mare și Mișca din județul Arad.

Inițiativa națională "Lumea ta? Curată!"

 

Curat!

 

Lumea ta? Curată!- Mai 2009

 

București, 27 mai 2009 -Fundația PRAIS, finalizează în aceste zile programul pilot al inițiativei naționale "Lumea ta? Curata!" http://www.lumeatacurata.ro, care a angrenat 2.200 elevi de clasa a IV-a si 103 invatatori din 34 de scoli din Bucuresti. (...)

 

În cadrul acestei prime ediții au participat și 100 de elevi de la Școala Generală din Comuna Mașloc, județul Timiș, 30 de elevi de la Școala Generală din satul Vânători, Comuna Mișca, județul Arad sub coordonarea echipei Smithfield Ferme, precum și 119 copii de clasa a IV-a ai angajaților din cele trei divizii ale Lafarge România.

 

"Rezultatele deosebite înregistate de acest proiect educațional au fost posibile datorită sprijinului acordat de către partenerii noștri: Lafarge România, Grupului Rosal și Smihtfield România. Fiind un program complex, ne-am propus să dezvoltăm această inițiativă și în anul școlar 2009-2010 în câteva sectoare din București și în 2 mari orașe din țară", a adăugat Silvia Bucur. (...)

Arhiva CSR Social