Sprijin pentru cei aflați în linia întâi

"Mesajul nostru este că, împreună, putem depăși acest moment critic. Este esențial să rămânem calmi, să fim responsabili și să ajutăm comunitatea din care facem parte, respectând totodată măsurile de protecție și de combatere a transmiterii virusului. De aceea, vom continua să susținem eforturile cadrelor medicale din comunitățile noastre, așa cum am mai făcut-o deja, oferind sprijin financiar sau echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din Judetul Timis", a declarat Goran Panici, Director General, Smithfield România.

Smithfield România continuă să ofere sprijin comunităților în aceste vremuri atât de dificile.

Până în luna ianuarie 2022 inclusiv, valoarea totală a sponsorizărilor oferite de compania noastră, prin intermediul celor două programe dedicate sprijinirii sistemului medical (Sprijin pentru cei aflați în linia întâi în lupta împotriva COVID-19 și Solidar cu sistemul medical) se ridică la peste 2.14 milioane RON. 

Suport financiar oferit spitalelor în lupta împotriva COVID-19

Smithfield România se alătură eforturilor spitalelor din județul Timiș în lupta cu COVID-19, ca parte a eforturilor susținute ale Smithfield Foods, Inc. în lupta împotriva pandemiei. Recent, Smithfield România a oferit sponsorizări consistente unor instituții medicale: Asociația Dr. Victor Babeș din Timișoara și Asociația pentru anestezie și terapie intensivă "Aurel Mogoșeanu" din Timișoara. Fiecare din acești beneficiari a primit o donație în sumă de 100.000 Ron pentru achiziția echipamentului medical necesar vindecării pacienților și prevenirii răspândirii virusului.

Echipament medical și materiale de protecție 

Ne păstrăm în continuare angajamentul asumat de a oferi ajutorul necesar spitalelor, instituțiilor sanitare și de asemenea celor care se află constant în linia întâi în aceste vremuri fără precedent, prin oferirea de echipamente medicale și de protecție sanitară.

Donațiile au inclus următorii beneficiari:

• Spitalul clinic militar de urgență Dr. "Victor Popescu" din Timișoara;

• Spitalul municipal "Teodor Andrei" din Lugoj;

• Spitalul clinic municipal de urgență;

• Spitalul clinic județean de urgență „Pius Brînzeu” Timișoara - UPU-SMURD Timiș;

• Salvați Copiii, în beneficiul spitalului de copii Louis Țurcanu;

• Maternitatea Bega;

• Institutul de boli cardiovasculare din Timișoara;

• Spitalul clinic CF din Timișoara;

Am oferit, de asemenea, diferite echipamente de protecție (costume de unică folosință, mănuși, măști, încălțăminte) mai multor instituții din județul Timiș.

Valoarea totală a echipamentelor si consumabilelor oferite depășește suma de 1.360.000 RON.

Oferirea de alimente pentru organizațiile și asociațiile afectate de pandemia COVID-19

În actualul context epidemiologic, generat de pandemia cu noul SARS-COV2, costurile zilnice ale organizațiilor caritabile locale care deservesc pe cei nevoiași au crescut semnificativ. Prin intermediul programului propriu de responsabilitate socială “Hrană pentru suflete”, Smithfield Romania a venit în ajutorul acestor organizații și a oferit o cantitate de 2.400 kg de produse din carne Comtim.

Lista asociațiilor beneficiare:

  • Fundația ”Timișoara 89”;
  • Fundația Caritas a federației diaceze Timișoara;
  • Fundația Missio Link International;
  • Fundația ”Pentru Voi”;
  • Asociația “Creștina, Speranța și Lumina”.

Chiar de la începutul situației generate de pandemia de COVID-19, Smithfield România a fost solidară cu personalul medical din linia întâi din comunitatea din care facem parte. Astfel, cu ocazia Zilei Internaționale a Serviciului Public, am arătat recunoștința față de efortul zilnic al personalul medical și de asistență, implicat în serviciul public de sprijin al celor aflați în nevoie, prin oferirea unei mese de prânz bogată în proteine, pregătită cu produsele noastre din carne de porc Comtim și Elit.

Brandurile noastre Comtim și Elit au donat 400 de porții de mâncare personalului medical al Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara – principalul spital din regiune desemnat să trateze cazuri COVID-19. Această acțiune caritabilă a fost organizată ca parte a programului “Hrană pentru suflete” și face parte din programele de sprijin derulate de Smithfield Romania pentru a veni în ajutorul spitalelor și instituțiilor medicale din Timișoara și județul Timiș.