Mai multe detalii despre Programul Anti-COVID-19 Smithfield România

Fertilizant organic

Smithfield România este unul dintre principalii promotori ai unei agriculturi care se bazează pe folosirea îngrășămintelor organice, în conformitate cu codurile de bune practici agricole aprobate în România și UE. Fertilizarea cu îngrășăminte organice, urmând reguli foarte bine definite, este unul dintre factorii care pot permite înființarea de culturi organice, atât de apreciate astăzi, într-o lume care pune accent din ce în ce mai mult pe natural.

Compania noastră oferă anual fertilizant organic pentru fertilizarea terenurilor agricole și a pășunilor comunităților, aplicat prin tehnici moderne de injectare şi scarificare, după planuri și analize care determină pentru fiecare parcelă de teren în parte cantitatea optimă de îngrășământ necesară culturii.

Fertilizarea culturilor agricole se realizează cu fertilizatori organici proveniți de la fermele de porcine, care aduc o contribuție nutritivă solului, net superioară, fiind folosiți cu succes de cultivatorii de cereale din întreaga Europa, conform Codului de Bune Practici Agricole. Îngrășămintele organice asigură necesarul de substanțe active din sol (azot, fosfor, potasiu), măresc cantitatea de substanță organică în sol (îmbunătățind structura pământului), măresc cantitatea de macro și microelemente în sol și nu în ultimul rând, măresc veniturile realizate de fermieri din producția de cereale.

În urmă analizelor efectuate, s-au constatat producții medii record de până la 15.000 kg/ ha la culturile agricole pe terenul cărora a avut loc fertilizare organică.

Experiment în colaborare cu Pioneer

2013 reprezintă cel de-al șaselea an consecutiv în care Smithfield Ferme, împreună cu Pioneer, a experimentat sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Timiș culturi de porumb hibrid Pioneer fertilizat organic de către Smithfield Ferme. Acest experiment demonstrează preocuparea noastră permanentă pentru promovarea agriculturii moderne. Beneficiile îngrășămintelor organice au fost demonstrate de fiecare dată prin rezultatele deosebite obținute la recoltarea loturilor fertilizate organic de către specialiștii noștri, cu valori care depășesc rezultatele de pe loturile cultivate fără fertilizare sau fertilizate chimic.

Recoltare publică pe terenuri fertilizate organic 

Smithfield Ferme a obținut și în 2011 recolte record pe un teren fertilizat organic. Astfel, pentru al patrulea an consecutiv, reprezentanții Smithfield Ferme au participat la recoltarea publică a unui lot martor de 2,4 ha din localitatea Jimbolia, cultivat cu porumb hibrid Pioneer și fertilizat organic de către Smithfield Ferme.

 

În acest an, pe cele 2,4 ha ale loturi demonstrativ au fost semănați 21 de hibrizi de porumb, a căror productivitate realizată este cuprinsă între 10.000 kg și 12.440 kg/ha.

 

Fertilizarea culturilor cu îngrășăminte organice provenite de la ferme sunt folosite cu succes de către cultivatorii de cereale în toată Europa.

Reprezentanții Smithfield Ferme au participat în aceste zile, în comuna Jimbolia la recoltarea publică a unui lot martor de 10 ha cultivat cu porumb hibrid Pioneer și fertilizat organic de către Smithfield Ferme.

 

în urma recoltării loturilor cultivate cu porumb hibrid Pioneer și fertilizate organic s-au înregistrat recolte record de peste 12 tone/ha.

 

Experimentul face parte din programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici, derulat în parteneriat cu compania Pioneer Hi-Bred Seeds - subsidiara din România și sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice din Timișoara (OSPA), al treilea partener în acest proiect, cu care Smithfield Ferme colaborează deja de 3 ani. La acest eveniment au fost invitați fermierii (producătorii agricoli) din județul Timiș, Primăria orașului Jimbolia, OSPA Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și dealeri de produse agricole.

Reprezentanții companiei Smithfield Ferme au participat în 9 Octombrie 2009 la recoltarea culturii de porumb realizată cu semințe Pioneer pe un lot fertilizat cu îngrășăminte organice provenit de la fermele Smithfield România.

 

Colaborarea dintre Smithfield Ferme, care a efectuat fertilizarea organică (concentrație îngrășământ - 60 mc/ha) și Pioneer care a pus la dispoziție hibrizii de porumb, a constat în înființarea unui câmp experimental de porumb cu o suprafață de 9 ha, pus la dispoziție de un fermier independent.

 

Rezultatele au fost edificatoare, pe întreg lotul demonstrativ obținându-se producții record, care s-au situat, în funcție de tipul hibrizilor semănați, între 10,8 tone/ha și 13 tone/ha.

Companiile Smithfield Ferme și Pioneer Hi-Bred Seeds - subsidiara din România a liderului mondial în cercetarea și producția semințelor hibride, au inițiat o colaborare - experiment, pentru a demonstra fermierilor impactul pe care utilizarea îngrășămintelor organice îl are asupra culturilor, în acest caz asupra culturilor de porumb.

 

Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice din Timițoara (OSPA), al treilea partener în acest proiect, cu care Smithfield Ferme colaborează deja de 3 ani, a pus la dispoziție 58 ha de teren pentru realizarea experimentului. Acesta a constat în fertilizarea cu îngrășăminte organice provenite de la fermele Smithfield România a suprafețelor de teren însămânțate cu porumb din soiul Pioneer și în evaluarea rezultatelor astfel obținute la culturile înființate pe loturile experimentale.

 

Rezultatul a fost o producție record, în medie de 12 - 13 tone porumb la hectar. La Jimbolia, pe loturile experimentale însămânțate cu hibrizii Pioneer s-au înregistrat producții chiar de 15,5 și 16 tone la ha.

 

 

Dorești să achiziționezi fertilizant organic?