Știați că... ?

Didyouknow.jpg

? Porcii comunică în mod constant unii cu alții.

? Porcii par să aibă un bun simț al direcției și reusesc să-și găsească drumul spre casă de la distanțe mari.

? Porcii nu mănâncă "ca niște porci". Preferă să mănânce încet și să-și savureze mâncarea.

? Porcii sunt animale curate. Ei vor fi atenți să nu murdarească zona în care dorm sau mănâncă.

? Porcii nu "transpiră ca porcii"; ei sunt de fapt incapabili să transpire. Le place să se îmbăieze în apă sau noroi să se răcească, și de fapt preferă întotdeauna apa noroiului.

? Winston Churchill a spus: "câinii privesc de jos omul. Pisicile îl privesc de sus. Porcii sunt singurii care ne privesc direct în ochi și ne văd ca pe un egal."

? Porcul este ultimul din cele 12 animale din zodiacul chinezesc. Porcul reprezintă avere, onestitate, fericire și virilitate.

? Un porc adult poate atinge în alergare o viteza de 16 km/ oră.

? Porcii beau până la 60 de litri de apă în fiecare zi.

? Pe planeta există aproximativ 2 miliarde de porci!

? Porcii trăiesc pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii.

? Porcii au 4 degete pe fiecare picior, dar merg doar pe 2.

? China deține cei mai mulți porci domestici din lume, urmată de Statele Unite ale Americii.

? Persoanele care suferă de alergii au uneori porci ca animale de companie pentru că nu au blană, ci par și nu năpârlesc.

? Porcii au 15.000 de papile gustative! Oamenii au 9000.

? Porcii învăță ușor să meargă în lesă, să facă nevoile la litieră și să facă trucuri.

? În Danemarca există de două ori mai mulți porci decât oameni!

? În 1977, formația Pink Floyd și-a făcut publicitate legând un porc gonflabil gigant de o centrală electrică. Porcul s-a desprins însă și a plutit până pe Aeroportul Heathrow din Londra, unde toate zborurile au trebuit să fie anulate pentru a evita coliziunea cu porcul zburător.

? Porcii sălbatici sunt unele dintre cele mai distrugătoare animale din America, doar în Texas cauzând daune de peste 400 milioane de dolari pe an.

? Porcii au un sens al mirosului super dezvoltat.

? Există o specie de porc numită "Mangaliță" care are o lână ce seamănă cu cea a unei oi.

? Porcii masculi crescuți pentru carne sunt castrați înainte de pubertate pentru a preveni apariția unei substanțe care exista în mod natural în carne și care ar da acesteia un miros neplăcut când este gătită.

? În urmă cu aproximativ 20 de milioane, pe Pământ au existat porci (Entelodonts) cu o înălțime de peste 2 metri, și o greutate de peste 2 tone.

? Porcii sunt imuni la veninul de șarpe!

? Un porc domestic se poate sălbătici în câteva luni, crescându-i automat colții, având păr mai des și devenind mai agresivi.

? Porcii femele au fost folosite pentru a vâna trufe deoarece sunt atrase de mirosul lor, care seamănă cu cel al hormonilor sexuali masculini. Utilizarea porcilor pentru a vâna trufe a fost interzisă în Italia în 1985 deoarece acestea tind să mănânce trufele.

? Timp de cinci secole, în Europa porcii puteau fi judecați și condamnați pentru crime. În unele cazuri, animalele aveau chiar avocați care le apărau.