Pentru o pulpă de porc delicioasă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
(6 porții)
- Pulpă de porc – 3 Kg
- Miere 4 linguri (100 g)
- Muștar de Dijon 120 g
- Usturoi 10-12 căței (20 g)
- Rozmarin uscat (2 lingurite)
- Dafin (4 foi)
- Oțet balsamic (4 linguri)
- Supă de carne 300 ml (făcută în casă ori din cub)
- Ulei de măsline (4 linguri)
- Sare, piper măcinat
Mod de preparare:
1. Spălați pulpa de porc, ștergeți-o de apă (prin tamponare cu șervete de hârtie). Într-un bol, amestecați mierea, muștarul de Dijon, usturoiul trecut prin presă, rozmarinul și uleiul de măsline. 2. Puneți și un pic de sare (nu prea multă dacă folosiți supa de carne din cub concentrat) și de piper măcinat. Adăugați oțetul balsamic și omogenizați bine.
3. Așezați pulpa de porc într-un bol mare sau chiar în tava în care o veți băga la cuptor, dacă vă încape cu totul în frigider. Turnați marinada peste carne și “masați-o” ușor, astfel încât pulpa să fie acoperită uniform cu marinadă.
4. Acoperiți și lăsați câteva ore (ideal de pe o zi pe alta) pentru ca aromele să pătrundă în carne.
5. Încingeți cuptorul la 180°C și scoateți carnea din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Turnați supa în tavă, pe lângă carne, și puneți foile de dafin. Acoperiți tava cu folie alimentară și băgați în cuptor.
6. Lăsați 1 oră și 30 minute, având grijă ca la jumătatea timpului să întoarceți pulpa. Îndepărtați folia, creșteți temperatura cuptorului la 210°C și mai lăsați 20-25 de minute pentru ca friptura să prindă un pic de culoare.
La final, friptura trebuie să fie fragedă și rumenă!
Poftă bună!