Mai multe detalii despre Programul Anti-COVID-19 Smithfield România

Beneficii nutriționale ale cărnii de porc

Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite, consumate pentru plăcerea gustului.

Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorură de sodiu şi are un conţinut bogat de proteine. Aceasta reprezintă, de asemenea, o sursă bună de vitamine şi minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavin.

Proteine

Carnea de porc este o sursă minunată de proteine. O porţie de carne de 100 g oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.

Grăsimi

Conţinutul de grăsimi al cărnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet etc.); carnea "cea mai slabă" are un conţinut de 6 g grăsime per 100 g de carne. Carnea de porc conţine mai multe grăsimi nesaturate decât grăsimi saturate. De asemenea, conţine Acidul Linoleic Conjugat, un bun aliat al organismului împotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare.

Fier

Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism şi este recomandat a fi introdusă în dietă, cu măsură, în cazul anemiei feriprive (prin carenţa de fier). O porţie de 100 g de carne de porc oferă 15% din necesarul zilnic de fier.

Zinc

Prin consumul a 100 g de carne de porc se asigură 30% din necesarul zilnic de zinc. Conform studiilor, persoanele care exclud din dietă carnea, de orice tip, se confruntă cu deficienţă de zinc. Fierul, zincul şi Vitamina D conţinute de carnea roşie sunt absorbite mai eficient de către organism, spre deosebire de alte alimente care le conţin.

CE SPUN NUTRIȚIONIȘTII 

Rețetele de furaje dezvoltate de către specialiștii nutriționiști pe categorii de vârstă și greutate asigură animalelor nutrețuri combinate din cereale de calitate superioară. Astfel, produsele Smithfield România asigură un aport nutrițional optim, energetic și proteic.

« Nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită. Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc. De exemplu, muşchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect (…), carnea lui are şi omega 3. Carnea de porc merită a fi reabilitată. Se poate vedea cu ochiul liber că grăsimea de porc este bogată în acizi graşi mononesaturaţi similari cu uleiul de măsline. Gândiţi-vă cum arată slăninuţa, în ce fel este de fragedă. În momentul în care o laşi la temperatura ambiantă devine moale, exact ca uleiul de măsline, când stă pe masă e lichid, când îl pui la frigider precipită. Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat. Dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist, autoarea bestseller-urilor de nutriţie „Trăiesc, deci mă abţin“ şi „Sănătatea are gust“. Mai multe

« Din experiența mea de nutriționist, dar și de mamă a unei fetițe de 3 ani, pot spune că nu este nicio problemă să le oferim carne de porc copiilor mici. Și nu o spun doar eu, ci toate ghidurile de diversificare și hrănire a copiilor mici: cele ale Organizației Mondiale a Sănătății, ghidurile românești, dar și cele ale NHS din Marea Britanie. Există un consens la nivel mondial cu privire la recomandarea de a se introduce alimente bogate în fier cât mai devreme după debutul diversificarii. Este recomandat, de asemenea, ca pe cât posibil, aceste alimente să se regasească la fiecare masă oferită bebelușului. Iar carnea de porc este unul dintre ele. Dar atenție: vorbim de carnea slabă, nu de cea cu multa grăsime.». Dr. Sabina Bica, medic nutriționist, autor pe blogul www.smartmama.ro. Mai multe

« Carnea de porc poate fi sănătoasă, pentru că se poate degresa foarte uşor, spre deosebire de cea de vită, care are grăsime dispusă pe întregul muşchi. Iar gustul înclină în favoarea porcului ».& Corina Zugravu, nutriționist. Citiți mai mult pe Gandul.info: Mai multe

1. Carnea de iepure
2. Carnea de porc - cotlet sau mușchiuleț
3. Carnea de pui
4. Carnea de struț
5. Carnea de curcan
6. Carnea de vită
7. Carnea de căprioară
8. Carnea de mistreț
9. Carnea de capră
10. Carnea de pește
Citiți mai mult pe Qbebe.ro: Top 10 tipuri de carne cu cele mai putine calorii

Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performanţelor mentale.

Mai multe detalii despre produsele noastre Comtim