Media
Noutăți
Comunicate de presa
Comunicat de presă
Pentru sprijinirea comunităților locale
1 milion de porții de mâncare oferite cu titlu gratuit de Smithfield România prin intermediul programului de responsabilitate socială „Hrană pentru suflete”
Timișoara, 19.04.2022
Smithfield România își îndeplinește constant promisiunea de a veni în sprijinul comunităților locale și își propune să ajute la construirea unui viitor mai bun pentru familiile din peste 60 de comunități din Timiș și Arad, acolo unde compania are puncte de lucru. Până în prezent, Smithfield România a oferit peste 1 milion de porții de mâncare persoanelor aflate în situații de risc social, prin programul propriu de responsabilitate socială „Hrană pentru suflete”.
Din 2009, de la lansarea programului, Smithfield România oferă cu titlu gratuit, asociațiilor caritabile din întreaga țară, produse din carne de porc Comtim, spre a fi gătite cu ajutorul voluntarilor și servite ca o masă caldă (*o porție = 112,5 g carne) de către beneficiarii programului, pesoane aflate în situații de viață dificile. Astfel, meniul zilnic al beneficiarilor este completat cu o sursă esenţială de proteina de origine animală de înaltă calitate, necesară pentru un regim alimentar echilibrat, o condiţie de bază pentru sănătatea şi dezvoltarea armonioasă.
În 2022, programul „Hrană pentru suflete” a ajuns la cel de-al XIII-lea an de implementare fără întrerupere și a venit în sprijinul a 45 de asociații neguvernamentale, cantine sociale, spitale și centre de zi și de noapte care au în grijă copii, vârstnici, mame singure sau alte persoane în situații de risc social.
„În calitate de cel mai mare crescător de animale și producător de carne de porc din România, Smithfield România și-a asumat responsabilitatea de a produce „Hrană sigură. În mod responsabil.”. Am crescut brand-ul Comtim drept unul responsabil, căci se află pe mesele beneficiarilor programului Hrană pentru Suflete pe tot parcursul anului, în orice zi, cât și în momente de sărbătoare!” spune Cristina Bodea, Director Sustenabilitate Smithfield România.
Chiar și atunci când contextul epidemiologic nu a permis o întâlnire directă între beneficiari și voluntarii Smithfield România, compania a continuat să le fie alături oferindu-le constant produsele de carne Comtim atât de necesare.
„Nu poți să educi și să crești un copil sănătos dacă nu îi asiguri o alimentație sănătoasă și diversificată. Suntem profund recunoscători companiei Smithfield România pentru sprijinul oferit în acest sens, sprijin ce contribuie la creșterea copiilor pe care îi avem în grijă. Produsele oferite de Smithfield România ajută la completarea necesarului de hrană și vin cu o diversitate culinară adorată de copii. Preparatele din carne de porc pregătite în bucătăria așezământului reușesc să acopere o parte importantă din meniul copiilor, necesar pe care ne-ar fi greu să îl achiziționăm la aceeași calitate a produselor Comtim.” a declarat Preotul Iustin Tănase – Directorul Executiv al Fundației Umanitare „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie”.
„Prin intermediul programului „Hrană pentru suflete”, Smithfield România susține Casa Ronald McDonald Timișoara, oferind produse din carne Comtim și mezeluri Elit, având drept beneficiari direcți familiile cazate în Casă (care călătoresc distanțe mari și depun eforturi uriașe pentru a avea acces la tratamente și îngrijiri adecvate). Dimineața începe cu mezeluri, iar carnea este folosită în felurile de mâncare gătite de către părinți în Casă la prânz. În acest fel, hrana devine „pentru suflet”, căci momentul mesei unește părinții din comunitatea Casei Ronald McDonald. Aceste lucruri sunt esențiale în momentele în care aceste familii sunt greu încercate.” spune Andreea Cioban, Director Executiv al Fundației pentru Copii Ronald McDonald Timișoara.
Începând cu luna Martie 2022, de la izbucnirea agresiunii militare împotriva Ucrainei, prin programul „Hrană pentru suflete” ne propunem să sprijinim refugiații ucrainieni din România cu o donație de 25.000 de conserve din carne de porc. Aceste produse vor fi distribuite refugiaților care trec granița în România și refugiaților care ajung în Timișoara, în parteneriat cu ONG-urile locale.
Smithfield România își propune, dincolo de obiectivele legate de business, să investească și să se implice în dezvoltarea comunităților locale în care își desfășoară activitatea. Această implicare activă se concretizează prin programele sale de responsabilitate socială: de protecție a mediului, de promovare a agriculturii moderne (prin susținerea fertilizării organice), de facilitare a accesului la educaţie, de sprijin social pentru grupurile dezavantajate, toate acestea generând un impact economic pozitiv asupra dezvoltării economice a zonei de vest a României.
***
Pentru informaţii suplimentare:
Cristina Bodea
Director Sustenabilitate Smithfield România
E-mail: cbodea@smithfield.ro
Smithfield Foods contribuie cu 2 milioane USD la eforturile de ajutorare a populației afectate de criza din Ucraina
Compania alimentară la nivel global va oferi 1 milion USD către patru parteneri filantropici care oferă asistență refugiaților și victimelor războiului din Ucraina și va asigura produse alimentare și alte tipuri de donații în bunuri, în valoare de 1 milion USD
SMITHFIELD, Virginia, 21 martie 2022—Smithfield Foods, Inc. a anunțat astăzi donații în valoare totală de 2 milioane USD destinate eforturilor de ajutorare a cetățenilor din Ucraina și a celor care caută refugiu în zonele învecinate. Ca răspuns la escaladarea violențelor din Ucraina, Smithfield va extinde eforturile de asistare a celor afectati și de relocare a refugiaților în curs de desfășurare prin intermediul operațiunilor sale din Europa Centrală prin oferirea a câte 250.000 USD către fiecare dintre următoarele organizații non-profit:
· Rețeaua Globală a Crucii Roșii, inclusiv Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), care oferă asistență imediată și sprijin în recuperare pe termen lung, precum și servicii umanitare esențiale în Ucraina și în țările învecinate, inclusiv adăposturi temporare, consiliere, servicii de sănătate și provizii.
· Mercy Chefs, organizație parteneră a companiei pentru ajutorare în caz de situații de urgență din Statele Unite care, în prezent, depozitează și distribuie în Ucraina și refugiaților de la granița ucraineană.alimente neperisabile, fructe proaspete, lapte praf pentru copii și alte produse de bază
· Save the Children/Organizația Salvați Copiii, o organizație la nivel global care oferă ajutor umanitar copiilor și familiilor acestora din Ucraina și din regiune, inclusiv alimente, apă, truse de igienă precum și sprijin psihosocial și ajutor financiar.
· World Central Kitchen (WCK), o organizație non-profit de ajutorare în cazul crizelor umanitare, climatice și comunitare la nivel mondial ce oferă în acest moment asistență refugiaților din sudul Poloniei, România, Republica Moldova și Ungaria și care colaborează cu restaurante din Ucraina pentru a oferi mese calde tuturor celor care au nevoie.
”La fel ca întreaga lume, ne simțim umili și profund mișcați de rezistența poporului ucrainean”, a declarat Shane Smith, Președinte și Director Executiv al Smithfield Foods. ”În ultimele săptămâni, membrii echipei noastre din Europa Centrală s-au mobilizat pentru a oferi ajutor cetățenilor ucraineni. Suntem extrem de mândri de inițiativele pe care familia noastră Smithfield le-a întreprins în apropierea granițelor și ne angajăm să continuăm să sprijinim și să amplificăm acțiunile lor de binefacere.”
Amprenta globală a Smithfield cuprinde operațiuni în șapte țări din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Marea Britanie, Ungaria, Polonia, România și Mexic. De la începutul violențelor, la sfârșitul lunii februarie, Smithfield Europa – societățile Smithfield Polonia (Animex și Agri Plus), Smithfield România, Smithfield UK și Mecom din Slovacia și Ungaria – au oferit sprijin dedicat membrilor echipei ucrainene și refugiaților din regiune, asigurând transport, cazare, locuri de muncă și alte tipuri de asistență. În plus, Smithfield Europa s-a angajat în oferirea de donații de proteină animală către cantinele sociale și adăposturile temporare din regiune. Împreună, aceste eforturi de ajutorare în curs de desfășurare se vor ridica la aproximativ 1 milion USD sub formă de contribuții în bunuri.
”În mijlocul celei mai mari crize a refugiaților din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, facem tot ce putem pentru a ajuta, începând cu membrii echipei noastre ucrainene”, a declarat Luis Cerdan, Vice-președinte Executiv Smithfield Foods, Operațiuni pe Europa.” Întrucât majoritatea refugiaților s-au refugiat în țările limitrofe Ucrainei, unde sunt localizate operațiunile noastre, simțim o responsabilitate sporită la nivel de Smithfield Europa de a oferi sprijin integrat în această perioadă tragică.”
În fiecare an, Smithfield contribuie cu milioane de dolari și donații în bunuri la nivel mondial pentru a sprijini combaterea foametei, educația și dezvoltarea comunităților locale. Puteți afla mai multe detalii despre angajamentul continuu al Smithfield de a ajuta comunitățile în care trăiesc și lucrează angajații săi, prin accesarea acestui link.
Comentarii din partea partenerilor Smithfield de ajutorare în caz de dezastru:
Mercy Chefs: ”Achiziționarea și livrarea de alimente și provizii pentru refugiații ucraineni din România și de peste granița cu Ucraina are un impact mai mare decât orice altceva am făcut până acum”, a declarat Gary LeBlanc, fondator și Director Executiv al Mercy Chefs. ”Această donație incredibilă din partea Smithfield Foods ne permite să ajutăm mii de refugiați care fug din Ucraina și să le livrăm alimente celor care au rămas în Ucraina. Suntem extrem de recunoscători tuturor celor de la Smithfield Foods pentru oportunitatea de a-i ajuta pe oamenii din Ucraina."
Save the Children: ”Organizația Salvați Copiii este extrem de recunoscătoare companiei Smithfield Foods pentru sprijinul acordat în această perioadă de criză din Ucraina”, a declarat Luciana Bonifacio, Director de Dezvoltare a Afacerilor, Save the Children.” Acest parteneriat va contribui la protejarea copiilor de orice pericol și la satisfacerea nevoilor urgente ale copiilor și familiilor acestora care se află în mare pericol în Ucraina și în regiunile învecinate.”
World Central Kitchen: ”Organizația World Central Kitchen este recunoscătoare pentru sprijinul și încrederea Smithfield în misiunea noastră. Ne împărtășesc astfel convingerea că o masă servită este mai mult decât o hrană, este o speranță și un semn că există persoane cărora le pasă”, a declarat Jason Collis, Vice-președinte al WCK. ”Sprijinul acesta ne va permite să continuăm să oferim mese proaspete și reconfortante ucrainenilor care își părăsesc casele, precum și celor care rămân în țară.”
Despre Smithfield Foods, Inc.
Cu sediul central în Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară cu rădăcini în agricultură și cu o prezență la nivel mondial. Cu peste 60.000 de angajati la nivel global, suntem dedicați să producem ”Hrană bună. În mod responsabil ®" și continuăm să fim una dintre cele mai importante companii de proteină integrată pe verticală din lume. Suntem primii care timp de mai bine de două decenii punem în aplicare standarde de sustenabilitate, inclusiv angajamentele noastre ca lider în industrie de a reduce nivelul emisiilor de carbon în cadrul operațiunilor deținute de compania noastră din SUA și de a reduce până în 2030, nivelul emisiilor de GHG cu 30% în întregul lanț valoric din SUA. Credem în puterea proteinei de a pune capăt insecurității alimentare și, în această direcție, am donat până acum sute de milioane de porții de alimente comunităților din care facem parte. Smithfield se mândrește cu un portofoliu de mărci emblematice de înaltă calitate, cum ar fi Smithfield®, Eckrich® și Nathan's Famous®, printre multe altele. Pentru mai multe informații, vizitați pagina www.smithfieldfoods.com, sau conectați-vă cu noi pe Facebook, Twitter, LinkedIn și Instagram.
Timișoara, 15 octombrie 2021. Ca lider al industriei alimentare și al producției sustenabile de carne de porc, Smithfield România consideră că implicarea continuă în programe de responsabilitate cu un impact pozitiv asupra comunităților în care își desfășoară activitatea, este o datorie de onoare. În cei peste 17 de ani de activitate, compania a dezvoltat peste 13 de programe proprii de responsabilitate socială, pe direcțiile educație-social, protecția mediului și mai recent, sprijinirea sistemului medical. În cadrul acestor demersuri continue, educația pentru sănătate are o importanță majoră. Smithfield România consideră că alimentația echilibrată rămâne un factor cheie în dezvoltarea tinerilor, dar și a comunităților, și dorește să contribuie la pregătirea celor mai mici membri ai comunității pentru a avea alegeri nutriționale sănătoase.
Din 2014 până în prezent, cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației, Smithfield România și-a păstrat promisiunea de a încuraja elevii în adoptarea unei diete echilibrate pentru un stil de viață sănătos, prin susținerea de workshop-uri tematice.
La fel ca în ediția anterioară, și în acest an au fost incluși în program elevi din claselele I-VIII din peste 60 de comunități din județele Timiș și Arad. Aceștia au avut șansa să descopere care sunt regulile de bază pentru o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos, prin intermediul unui clip video interactiv.
Evenimentul din acest an face parte din seria evenimentelor „Săptămânile Tranziției Alimentare” din cadrul programului „Pactul pentru Tranziția Alimentară”, inițiat de Carrefour, în care Smithfield România este unul dintre parteneri. În cadrul acestui parteneriat, au fost oferite pachete cadou potrivite pentru gustări echilibrate pentru o parte dintre elevii beneficiari ai inițiativei Smithfield România.
„Sărbătorim anual, alături de elevii din școlile din Timiș și Arad, un eveniment care marchează preocuparea companiei pentru importanța conștientizării adoptării alimentației echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Suntem prezenți în cadrul comunităților cu informații valoroase pentru copii, cadre didactice și comunitate, în sens larg, prin intermediul unor lecții deschise interactive, cu informații structurate într-un mod accesibil și interesant. Dorim să evidențiem cu această ocazie și preocuparea noastră pentru prevenirea risipei alimentare, un subiect la care ar trebui cu toții să reflectăm în contextul Zilei Internaționale a Alimentației, și nu numai,” a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield România.
***Despre Ziua Internațională a Alimentației
Adunarea Generală ONU a decis, în 1980, marcarea Zilei Mondiale a Alimentației, considerând că „alimentația este o nevoie fundamentală a omului și o condiție necesară supraviețuirii și prosperității ființei umane”. Astfel, în fiecare an, în 16 octombrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) sărbătorește Ziua Mondială a Alimentației. Această zi este sărbătorită în prezent în peste 150 de țări.
Anunțuri Publice
2022
2021
2020
2019
2018
- Trimestrul II 2022 -
Ferma zootehnică Voivodeni, fermă de creştere - îngrășare, îngrășare și tineret, aparţinând S.C. Smithfield Romania S.R.L. – Divizia Ferme, îşi desfăşoară activitatea conform următoarelor acte de reglementare:
- Autorizaţie integrată de mediu nr. 15 din 21.11.2018, valabilă cu viză anuală prin decizia nr. 15388 din 18.10.2021;
- Autorizaţie de gospodarire a apelor nr. 392 din 14.12.2020.
Calitatea factorilor de mediu se monitorizează conform frecvenţelor stabilite în autorizaţia integrată de mediu şi în autorizaţia de gospodărire a apelor. Indicatorii monitorizaţi sunt corelaţi cu specificul activităţii desfăşurate pe amplasament, conform următoarelor buletine de analiză:
- Raport de încercare apă uzată vidanjată nr. 166/3/TIMI din 20.04.2022;
- Raport de încercare apă pluvială nr. 174/16/TIMI din 20.04.2022.
Nu s-au înregistrat depășiri ale factorilor de mediu monitorizați. Monitorizarea se efectuează de către laboratoare acreditate, pe bază de contracte de colaborare încheiate de societate cu acestea.
Evidenţa deşeurilor generate din procesul de producţie este păstrată în permanenţă, iar organizaţia are preocupări constante de reducere a cantităţilor de deşeuri generate şi de creştere a procentului de reciclare a acestora. Valorificarea şi eliminarea deşeurilor s-a realizat şi se realizează în continuare, doar cu operatori autorizaţi şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, asigurându-se trasabilitatea acestora.
Organizaţia a raportat periodic către Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad rezultatele activităţii de monitorizare, transmiţând de asemenea toate rapoartele solicitate conform actelor de reglementare în baza cărora punctul de lucru îşi desfăşoară activitatea.
- Trimestrul II 2022 -
Ferma zootehnică Dudeștii Vechi, fermă de creştere - îngrășare, îngrășare, tineret și selecție scrofițe, aparţinând S.C. Smithfield Romania S.R.L. – Divizia Ferme, îşi desfăşoară activitatea conform următoarelor acte de reglementare:
- Autorizaţie integrată de mediu nr. 7 din 14.10.2019, valabilă cu viză anuală prin decizia nr. 27 din 09.08.2021;
- Autorizaţie de gospodarire a apelor nr. 103 din 23.04.2021.
Calitatea factorilor de mediu se monitorizează conform frecvenţelor stabilite în autorizaţia integrată de mediu şi în autorizaţia de gospodărire a apelor. Indicatorii monitorizaţi sunt corelaţi cu specificul activităţii desfăşurate pe amplasament, conform următoarelor buletine de analiză:
- Raport de încercare apă uzată vidanjată nr. 166/11/TIMI din 20.04.2022;
- Raport de încercare apă pluvială nr. 174/19 TIMI din 20.04.2022.
Nu s-au înregistrat depășiri ale factorilor de mediu monitorizați. Monitorizarea se efectuează de către laboratoare acreditate, pe bază de contracte de colaborare încheiate de societate cu acestea.
Evidenţa deşeurilor generate din procesul de producţie este păstrată în permanenţă, iar organizaţia are preocupări constante de reducere a cantităţilor de deşeuri generate şi de creştere a procentului de reciclare a acestora. Valorificarea şi eliminarea deşeurilor s-a realizat şi se realizează în continuare, doar cu operatori autorizaţi şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, asigurându-se trasabilitatea acestora.
Organizaţia a raportat periodic către Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş rezultatele activităţii de monitorizare, transmiţând de asemenea toate rapoartele solicitate conform actelor de reglementare în baza cărora punctul de lucru îşi desfăşoară activitatea.
- Trimestrul II 2022 -
Fabrica de nutrețuri combinate Pădureni, aparţinând S.C. Smithfield Romania S.R.L. – Divizia Ferme, îşi desfăşoară activitatea conform următoarelor acte de reglementare:
- Autorizaţie integrată de mediu nr. 2 din 15.01.2018 valabilă cu viză anuală prin decizia nr. 44 din 10.11.2021;
- Autorizaţie de gospodarire a apelor nr. 27 din 28.01.2020.
Calitatea factorilor de mediu se monitorizează conform frecvenţelor stabilite în autorizaţia integrată de mediu şi în autorizaţia de gospodărire a apelor. Indicatorii monitorizaţi sunt corelaţi cu specificul activităţii desfăşurate pe amplasament, conform următorului buletin de analiză:
- Raport de încercare emisii nr. 36/PAER din 02.03.2021;
- Raport de încercare apă uzată vidanjată nr. 223/1/TIMI din 20.05.2022;
- Raport de încercare apă pluvială nr. 174/13/TIMI din 20.04.2022.
Nu s-au înregistrat depășiri ale factorilor de mediu monitorizați. Monitorizarea se monitorizează de către laboratoare acreditate, pe bază de contracte de colaborare încheiate de societate cu acestea.
Evidenţa deşeurilor generate din procesul de producţie este păstrată în permanenţă, iar organizaţia are preocupări constante de reducere a cantităţilor de deşeuri generate şi de creştere a procentului de reciclare a acestora. Valorificarea şi eliminarea deşeurilor s-a realizat şi se realizează în continuare, doar cu operatori autorizaţi şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, asigurându-se trasabilitatea acestora.
Organizaţia a raportat periodic către Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiș rezultatele activităţii de monitorizare, transmiţând de asemenea toate rapoartele solicitate conform actelor de reglementare în baza cărora punctul de lucru îşi desfăşoară activitatea.