Media
Comunicate de presa
Pentru al patrulea an consecutiv, Smithfield România continuă implementarea programului „Adoptă o școală”, destinat sprijinirii instituțiilor școlare de învățământ primar și gimnazial și oferă sprijin financiar în valoare de aproape un milion de lei.
Demarat la inițiativa Smithfield România și în parteneriat cu Inspectoratele Școlare județene Timiș și Arad, proiectul vizează îmbunătățirea continuă a procesului educațional și a condițiilor de studiu în școlile din cele 2 județe și presupune acordarea de sprijin financiar pentru implementarea unor proiecte specifice de investiții în reabilitarea și renovarea infrastructurii școlare, achiziții și dotare cu noi echipamente didactice IT&C și de învățământ la distanță sau amenajarea de spații de joacă și sport.
„De peste 15 ani, investiția în educație reprezintă pentru Smithfield România una dintre prioritățile prin care susținem dezvoltarea comunităților din care facem parte. Ultimul an a fost unul foarte dificil pentru sistemul de învățământ, din cauza măsurilor luate împotriva pandemiei de coronavirus. Am decis să rămânem în continuare alături de cadrele didactice și de elevi, ajutând unde a fost nevoie la realizarea unei infrastructuri IT eficiente care să permită învățământul la distanță, dar și la pregătirea optimă a școlilor pentru reîntoarcerea fizică a elevilor în bănci”, a declarat Goran Panici, Director General Smithfield România.
În anul școlar 2020/2021, prin intermediul Programului „Adoptă o școală” au beneficiat de sprijin financiar un număr de 34 de unități școlare de învățământ primar și gimnazial din județele Timiș și Arad, însumând aproximativ 10.000 de elevi și cadre didactice. Sumele alocate de Smithfield România pentru implementarea programului în acest an școlar se apropie de 1 milion de lei (930.000 RON). Ele au fost repartizate în funcție de dimensiunile unităților de învățământ.
De la demararea acestui program, în 2017 și până în prezent, Smithfield România a investit peste 2.48 milioane de lei în programul „Adoptă o școală”.
Lucrările de investiții din actuala ediție a programului „Adoptă o școală” sprijinit de Smithfield România vor fi finalizate până la terminarea anului școlar 2020-2021.
***
Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului "Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei", un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate socială numit ”Smithfield Friends” - program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților.
Programele de responsabilitate socială ale Smithfield au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014” – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate, "Diploma de excelență" (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016.
Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la:
http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/
***
Smithfield România va finanța proiecte medicale în valoare de 280.000 de euro, în cadrul programului de responsabilitate socială destinat susținerii spitalelor și instituțiilor medicale, „Solidar cu sistemul medical”, lansat în urmă cu o lună.
"Suntem încântați că am putut suplimenta fondurile disponibile în acest program de la 250.000 la aproximativ 280.000 de euro, pentru a putea sprijini un număr cât mai mare de solicitări de finanțare. În cadrul acestei prime ediții a programului vom finanța 22 de proiecte, având ca beneficiari atât instituții spitalicești de renume din Timiș și Arad, cât și organizații non-guvernamentale și fundații cu activitate în domeniul medical și de îngrijire. În această perioadă specială este mai important decât oricând să fim mai solidari.", a declarat Goran Panici, Director General Smithfield România.
La noul program de finanțare al Smithfield România au avut acces instituții medicale și sanitare publice (spitale regionale, orășenești, locale), ONG-uri care au stipulat în statut obiectul de activitate asistența medicală sau îmbunătățirea condițiilor de viață a persoanelor care suferă de diferite afecțiuni medicale, precum și centre publice de îngrijire pentru vârstnici, a căror activitate zilnică presupune utilizarea echipamentelor medicale.
Prin noul program de responsabilitate socială „Solidar cu sistemul medical”, Smithfield România dorește să redea pacienților și familiilor lor speranța într-un sistemul medical care să poată oferi pacienților diagnostic rapid, tratamentul necesar la standarde europene și îngrijire în siguranță. Compania își propune să ofere astfel, prin parteneriatele cu instituțiile medicale, o șansă în plus familiilor aflate în situații dificile.
Programul a demarat luna trecută cu lansarea unui apel public pentru depunerea de proiecte de finanțare cu specific medical. In această lună au fost selectați 22 de beneficiari, printre care Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu‟ Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalul Orășenesc Ineu, Asociația Oncohelp, Spitalul de Psihiatrie Gătaia, Organizația Salvați Copiii – filiala Timișoara etc.
(Lista completă, dar și descrierea fiecărui proiect finanțat poate fi consultată pe website-ul companiei - https://www.smithfield.ro/ro/smithfield-romania/media).
În ultimii doi ani, Smithfield România a susținut proiectele medicale derulate de Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara, Asociația Donor Sanguis Banat, Fundația Cristian Șerban, Asociația Pacienților cu Reumatism din Banat, Spitalul Dr. Karl din Jimbolia, Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara, Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă Aurel Mogoșeanu, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul municipal Teodor Andrei Lugoj, Organizația Salvați Copiii, Spitalul Clinic CF Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara - Asociația Cardioimpex, Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș. Valoare totală fiind de peste 328.000 euro.
Despre Smithfield România
Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de responsabilitate socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului "Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei", un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate socială ”Smithfield Friends” - program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților. Programele de responsabilitate socială ale Smithfield România au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014”, "Diploma de excelență" (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016, dar și cel mai recent premiu: Smithfield Foods Sustainability Awards 2017 – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate. Smithfield România tratează cu responsabilitate misiunea de a oferi hrană bună, în mod responsabil și de a fi o companie de încredere, care oferă sprijin pentru dezvoltarea angajațilorși a comunităților în care aceștia trăiesc și își desfășoară activitatea.
De 8 ani consecutivi, Smithfield România păstrează tradiția de a marca anual, în data de 16 octombrie, Ziua Internațională a Alimentației.
„Situația generată de pandemia cu care se confruntă întreaga lume ne-a determinat să alegem o nouă modalitate prin care să continuăm implementarea programului. În acest an, am pregătit un clip video interactiv care să prezinte regulile de bază pentru o alimentație corectă și un stil de viață sănătos, precum și detalii despre tipul și rolul vitaminelor.‟ au declarat reprezentanții Smithfield România.
Beneficiarii acestui clip video sunt elevii din claselele I-VIII din peste 60 de comunități din județele Timiș și Arad.
Smithfield România își propune, dincolo de obiectivele legate strict de business, să investească și să se implice în dezvoltarea comunităților locale în care își desfășoară activitatea. Derularea acestei campanii încurajează un stil de viață sănătos, un concept pe care îl dorim prioritar în educația școlară, încă din primii ani de școală.
Pentru detalii suplimentare: https://www.smithfield.ro/ro/sustenabilitate/activitate-comunitara
***
Despre Ziua Internațională a Alimentației
Adunarea Generală ONU a decis, în 1980, marcarea Zilei Mondiale a Alimentației, considerând că „alimentația este o nevoie fundamentală a omului și o condiție necesară supraviețuirii și prosperității ființei umane”. Astfel, în fiecare an, în 16 octombrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) sărbătorește Ziua Mondială a Alimentației. Această zi este sărbătorită în prezent în peste 150 de țări.
***
Despre Smithfield România - „Hrană bună. În mod responsabil.”
Împreună, credem în performanța responsabilă și alegem principii etice pentru modul în care ne dezvoltăm: cu respect față de viitor, față de angajații noștri, față de resursele naturale.
Bunăstarea animalelor, sănătatea și siguranța angajaților, protecția mediului, calitatea și siguranța alimentară, grija pentru comunități și valoarea adăugată - toate acestea nu sunt doar principii interdependente, sunt angajamentul asumat pentru continuitatea unui mod de acțiune responsabil.
Smithfield România anunță lansarea unui nou program de responsabilitate socială destinat susținerii spitalelor și instituțiilor medicale, „Solidar cu sistemul medical”, la doi ani de la debutul primelor proiecte cu specific medical susținute de către companie. Noul program Smithfield România presupune deschiderea unei linii speciale de finanțare la care vor avea acces instituții medicale și sanitare publice (spitale regionale, orășenești, locale), ONG-uri care au stipulat în statut obiectul de activitate asistența medicală sau îmbunătățirea condițiilor de viață a persoanelor care suferă de diferite afecțiuni medicale, precum și centre publice de îngrijire pentru vârstnici, a căror activitate zilnică presupune utilizarea echipamentelor medicale.
"Linia de finanțare prin care vom sprijini spitalele din regiunile unde ne desfășurăm activitatea devine prioritară în cadrul strategiei noastre de implicare socială. Ca urmare, pentru această primă sesiune, programul va dispune de un buget în valoare de 250.000 euro", a declarat Goran Panici, Director General Smithfield România.
Prin noul program de responsabilitate socială „Solidar cu sistemul medical”, Smithfield România dorește să redea pacienților și familiilor lor speranța într-un sistemul medical care să poată oferi pacienților diagnostic rapid, tratamentul necesar la standarde europene și îngrijire în siguranță. Compania își propune să ofere astfel, prin parteneriatele cu instituțiile medicale, o șansă în plus familliilor aflate în situații dificile.
"În această perioadă specială este mai important decât oricând să fim mai solidari, mai responsabili, să dăm dovadă de empatie și să fim un exemplu prin ceea ce facem. De aceea, prin intermediul programului „Solidar cu sistemul medical” am luat decizia să întindem o mână de ajutor instituțiilor medicale care au nevoie de sprijin în acest sens", a declarat Cristina Bodea, director Sustenabilitate Smithfield Romania.
Pentru înscrierea unui proiect cu specific medical care necesită sprijin financiar, organizațiile eligibile pot aplica pe platforma dezvoltată special în acest scop, la adresa www.solidar-cu-sistemul-medical.ro. Sesiunea de înscrieri este deschisă până cel târziu 15 noiembrie 2020, iar propunerile de proiecte vor fi evaluate intern, pe baza unei grile unice, care cuprinde criterii de eligibilitate transparente, prezentate pe website-ul companiei.
***
În ultimii doi ani, Smithfield România a susținut proiectele medicale derulate de Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara, Asociația Donor Sanguis Banat, Fundația Cristian Șerban, Asociația Pacienților cu Reumatism din Banat, Spitalul Dr. Karl din Jimbolia, Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara, Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă Aurel Mogoșeanu, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul municipal Teodor Andrei Lugoj, Organizația Salvați Copiii, Spitalul Clinic CF Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara - Asociația Cardioimpex, Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, în valoare totală de peste 328.000 euro.
Smithfield România anunță reluarea activității productive în cadrul punctului de lucru -abator Freidorf, Timișoara.
Reducerea voluntară a activității productive în abator, timp de o săptămână, se înscrie în pachetul de măsuri luate pentru păstrarea siguranței și sănătății angajaților, prioritatea principală a companiei în această perioadă. Decizia a fost luată în concordanță cu recomandările specialiștilor în sănătate publică și ale medicilor epidemiologi.
Compania tratează cu toată responsabilitatea reluarea activității în mod secvențial pe fluxul de producție, sub stricte măsuri de siguranță sanitară.
Încă de la debutul pandemiei cauzate de COVID-19, compania noastră a implementat o serie de măsuri menite a-i proteja pe angajații săi, urmând recomandările autorităților la nivel național și european:
· implementarea unor măsuri stricte de distanțare fizică;
· reorganizarea rutelor de transport și a orelor de sosire, pentru a preveni aglomerarea parcărilor;
· reorganizarea zonelor de producție și a planului de folosire a cantinei;
· instituirea regimului de lucru în sistem de telemuncă;
· igienizarea suplimentară a spațiilor și a mijloacelor de transport;
· amplasarea unor noi stații de dezinfecție;
· oferirea de consumabile și echipamente de protecție individuale, tuturor angajaților;
· toți angajații și colaboratorii trebuie să poarte protecție facială /mască, care să acopere nasul și gura, pe întreaga durată a zilei de lucru, în cadrul companiei și pe durata transportului;
· monitorizarea zilnică a temperaturii tuturor angajaților;
· limitarea accesului terților în companie la strictul necesar;
· informări zilnice ale angajaților cu privire la măsurile de prevenție, prin sistemul de ecrane amplasat în spațiile comune, prin intermediul flyerelor și afișelor și organizarea de sesiuni de instruire tematice etc.
În această perioadă de reducere a activității productive, compania a derulat, la nivel intern, măsuri suplimentare de prevenție, care au inclus igienizarea și dezinfectarea riguroasă a tuturor zonelor operaționale din abator. Aceste acțiuni vin în completarea protocoalelor de siguranță sanitară deja implementate și rămân standardul în industria alimentară, în ceea ce privește asigurarea unui mediu igienic și sanitar propice păstrării siguranței și calității alimentare.
Mai mult, compania a continuat contractarea capacităților de testare necesare, în colaborare cu mai multe laboratoare de stat și private din județul Timiș, pentru executarea unei noi runde de testare a tuturor angajaților punctului de lucru. După finalizarea sesiunii de re-testare ARN nCov-RT-PCR, angajații reconfirmați negativ vor începe secvențial activitatea.
Majoritatea angajaților confirmați pozitiv în urma testărilor sunt asimptomatici și rămân sub supraveghere medicală.
Compania subliniază faptul că pericolul nu a trecut, iar limitarea răspândirii COVID-19 rămâne responsabilitatea fiecăruia dintre noi – la serviciu, dar și în timpul liber - pentru păstrarea sănătății proprii, a familiilor și a celor dragi, dar și a comunității unde trăiesc și muncesc.
***
Despre Smithfield România
Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD. Principala noastră preocupare este de a oferi produse din carne de porc sigure, de calitate superioară, care să satisfacă până și cei mai exigenți clienți. Astfel, la nivelul tuturor diviziilor Smithfield România sunt implementate cu succes mai multe Sisteme de management al calităţii (ISO 9001:2015), Siguranţei Alimentelor (ISO 22000:2005), Standardul global de siguranță alimentară (BRC versiunea 7:2015) precum și Standardul Internațional (IFS).
Declarație de presă
17 iulie 2020
Smithfield România a decis voluntar și preventiv să reducă temporar activitatea punctului de lucru - abatorul Freidorf din Timișoara
Smithfield România a decis voluntar și preventiv reducerea temporară a activității în punctul de lucru – divizia carne proaspătă Freidorf din Timișoara.
Decizia a fost luată voluntar și preventiv de către companie și vine ca urmare a implementării unui program de testare a personalului operațional pentru depistarea precoce a posibilelor infectări cu noul coronavirus. Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranța și sănătatea angajaților.
Toți angajații vor fi remunerați integral în această perioadă.
Încă de la declanșarea pandemiei, Smithfield România a implementat, conform recomandărilor autorităților de sănătate publică, un amplu program, protocoale și măsuri de protecție și se conformează 100% reglementărilor legale. Suntem în permanent dialog cu autoritățile, ne consultăm cu medici epidemiologi și infecționiști și depunem toate eforturile ce se impun în această situație.
Compania a implementat un plan de prevenție care include măsuri specifice de distanțare socială, dezinfectare riguroasă și obligativitatea purtării echipamentelor de protecție.
Printre măsurile luate, menționăm;
- implementarea unor măsuri stricte de distanțare socială, reorganizarea rutelor de transport și a orelor de sosire, pentru a preveni aglomerarea parcărilor precum si reorganizarea zonelor de producție și a planului de folosire a cantinei;
- instituirea regimului de lucru în sistem de telemuncă, acolo unde activitatea o permite;
- igienizarea suplimentară a spațiilor și a mijloacelor de transport;
- amplasarea unor noi stații de dezinfecție accesibile întregului personal;
- oferirea de consumabile și echipamente de protecție individuale tuturor angajaților, pentru uz la locul de muncă, dar și acasă;
- toți angajații și colaboratorii trebuie să poarte protecție facială/mască, care să acopere nasul și gura, pe întreaga durată a zilei de lucru, în cadrul companiei și pe durata transportului la/de la serviciu;
- monitorizarea zilnică a temperaturii tuturor angajaților la intrarea în companie și completarea formularelor de screening a stării de sănătate;
- limitarea accesului terților în companie la strictul necesar;
- informări zilnice ale angajaților cu privire la măsurile de prevenție, prin sistemul de ecrane amplasat în spațiile comune, prin intermediul flyerelor și afișelor și organizarea de sesiuni de instruire tematice.
Toate aceste măsuri implementate de la declararea pandemiei vin în completarea regulilor de igienă specifice domeniului nostru de activitate și a măsurilor HACCP implementate la nivel de companie, care reprezintă standardul în industria de profil.
Totodată, dorim de asemena să specificăm că COVID-19 este o boală respiratorie, și până acum NU există nicio dovadă că virusul se poate transmite prin ingerarea de alimente, conform studiului publicat de Organizația mondială a sănătății (who.com) sau de Centrul european pentru prevenția și controlul bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en). Deși este un virus cu transmitere extrem de rapidă, ruta de infectare rămâne cea de la persoană la persoană.
Compania subliniază importanța măsurilor individuale de protecție care trebuie urmate, inclusiv după orele de program, pentru a asigura eficiența luptei contra acestei pandemii, încurajând atât angajații, cât și publicul larg, să urmeze cu strictețe recomandările autorităților de sănătate publică.
***
Despre Smithfield România
Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD. În cadrul Smithfield România, funcționează în sistem integrat Divizia Ferme, Divizia Carne Proaspătă și Elit. Principala noastră preocupare este de a oferi produse sigure, de calitate superioară, care să satisfacă până și cei mai exigenți clienți. Astfel, la nivelul tuturor diviziilor Smithfield România, sunt implementate cu succes mai multe Sisteme de management al calităţii (ISO 9001:2015), Siguranţei Alimentelor (ISO 22000:2005), Standardul global de siguranță alimentară (BRC versiunea 7:2015) precum și Standardul Internațional (IFS).
Comtim și Elit au donat astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Serviciului Public, către personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”din Timișoara, 400 de porții de specialități gătite din carne de porc.
Înființată în 2002 de Organizația Națiunilor Unite, Ziua Serviciului Public este menită să recunoască activitatea celor aflați în slujba publicului în domeniile medicale sau sociale și care, de cele mai multe ori se regăsesc în prima linie de reacție și răspuns la situații care amenință viața cetățenilor.
Mai mulți voluntari Smithfield România au distribuit cadrelor medicale cele 400 de porții realizate din specialități Comtim și Elit și pregătite cu sprijinul partenerilor de la Restaurantul Meat Busters din Timișoara, un reper al „urban food”-ului românesc, câștigători ai premiilor «Truck of the Year, Best Sandwich and Public’s Choice”.
"Chiar de la începutul situației generate de pandemia de COVID-19, Smithfield România a fost solidară cu personalul medical din linia întâi din comunitatea din care facem parte. De Ziua Internațională a Serviciului Public, dorim să ne arătăm recunoștința față de efortul zilnic al personalul medical și de asistență, implicat în serviciul public de sprijin al celor aflați în nevoie, prin oferirea unei mese de prânz bogată în proteine, pregătită cu produsele noastre din carne de porc Comtim și Elit. Astăzi, voluntarii Smithfield România au demonstrat că proiectele de implicare comunitară de sprijin pentru sistemul sanitar au devenit prioritare și pentru angajați nu numai pentru companie", a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield România.
Această acțiune se înscrie în programul Smithfield România de sprijin pentru spitalele şi instituţiile medicale din Timişoara şi din judeţul Timiş. În ultimii ani, înainte de situația epidemiologică generată de virusul COVID-19, implicarea companiei a inclus donaţii în valoare de 200.000 de euro, prin care a fost renovată o secţie a Spitalului de copii Louis Ţurcanu din Timișoara, precum și sprijin financiar pentru reparaţii şi achiziţii de echipamente medicale pentru mai multe spitale din zonă.
Recent, Smithfield România a făcut donaţii în bani și diverse echipamente medicale către mai multe Asociații și instituţii medicale din judeţul Timiş în valoare totală de peste 430.000 lei.
Prin programul „Hrană pentru suflete”, Smithfield România a donat din 2009 și până în acest moment aproximativ 120.000 kg de carne, oferind aproximativ 475.000 de porții către 33 de fundații și asociații beneficiare din județele Timiș și Arad.
Acțiunea voluntarilor Smithfield, prilejuită de Ziua Internațională a Serviciului Public a fost implementată la Timișoara cu sprijinul Fundației PRAIS.
***
Despre Smithfield România
Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului "Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei", un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate socială ”Smithfield Friends” - program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților. Programele de responsabilitate socială ale Smithfield România au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014”, "Diploma de excelență" (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016, dar și cel mai recent premiu: Smithfield Foods Sustainability Awards 2017 – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate.
Despre Programul „Hrană pentru suflete”
Smithfield România este inițiatorul programului „Hrană pentru suflete”, care are ca scop sprijinirea familiilor cu nevoi sociale din cadrul comunităţilor care se confruntă cu nesiguranţa alimentară. Aceste program se derulează în colaborare cu organizaţii partenere (ONG-uri, biserici etc). Prin intermediul acestui program, compania noastră oferă cu titlu gratuit produse de carne contribuind astfel la hrana de zi cu zi a persoanelor aflate în situaţii de risc social. Cu ajutorul voluntarilor, produsele Comtim sunt oferite fie sub forma unei mese calde (prin cantine sociale, centre de zi, spitale sau orfelinate), fie prin oferirea de carne proaspătă ambalată, în cazul în care ONG-ul partener nu beneficiază de cantină proprie. Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la:
www.smithfield.ro/ro/sustenabilitate/activitate-comunitara
Despre Fundația PRAIS
Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 18 ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură. De asemenea, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de natură, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică. Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase; siguranţa produselor alimentare; protecţia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele locale sau cross-countries au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauzelor sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.
www.fundatiaprais.ro
Smithfield România se alătură eforturilor de sprijinire a celor aflați în linia întâi a luptei împotriva COVID-19,
medici și paramedici ai spitalelelor din Timiș
Compania anunță donații pentru Asociația "Dr. Victor Babeș” și Asociația pentru ATI "Aurel Mogoșeanu".
Ca parte a efortului global al Smithfield Foods împotriva COVID-19, cei peste 4.500 de angajați ai companiei Smithfield România sunt mândri să sprijine cadrele medicale aflate în linia întâi a confruntării medicale cu pandemia de coronavirus.
Recent, compania a făcut donații Asociației Dr. Victor Babeș Timișoara (100.000 lei) și Asociației pentru ATI "Aurel Mogoșeanu" din Timișoara (100.000 lei), în vederea combaterii extinderii virusului COVID 19. Totodată, compania a demarat achiziția de echipamente medicale de protecție spre a fi oferite cu titlu de sponsorizare mai multor instituții medicale din județul Timiș, în valoare de 80.000 de lei.
"Mesajul nostru este că, împreună, putem depăși acest moment critic. Este esențial să rămânem calmi, să fim responsabili și să ajutăm comunitatea din care facem parte, respectând totodată măsurile de protecție și de combatere a transmiterii virusului. De aceea, vom continua să susținem eforturile cadrelor medicale din comunitățile noastre, așa cum am mai făcut-o deja, oferind sprijin financiar sau echipamente medicale pentru spitalele din Timișoara", a declarat Goran Panici, Director General, Smithfield România.
Aceste acțiuni se înscriu în programul prioritar Smithfield România de sprijin pentru spitalele și instituțiile medicale din Timișoara și din județul Timiș, care în ultimul an a mai inclus: donații în valoare de 200.000 de euro, prin care a fost renovată o secție a noii clădiri a Spitalului de copii Louis Țurcanu din Timișoara; sprijin pentru reparația centrului medical pentru copii și tineri ai Fundației Cristian Șerban; sprijin financiar pentru achiziționarea echipamentelor necesare unui centru de transfuzie mobil care deservește cele 17 spitale din județul Timiș; sprijin financiar oferit Asociației Pacienților cu Reumatism din Banat pentru achiziționarea de echipamente medicale; sprijin financiar oferit Spitalului Dr. Karl Diel din Jimbolia pentru achiziția de aparatură medicală.
***
Despre Smithfield Foods, Inc.
Cu sediul în Smithfield, Va. din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară, cu rădăcini în agricultură și acoperire globală. Cei 40.000 de angajați ai noștri din SUA sunt dedicați conceptului nostru de ”Mâncare bună. În mod responsabil®” și au contribuit la statutul nostru de una din cele mai importante companii de proteine, integrată pe verticală. Am inițiat standarde de sustenabilitate timp de mai bine de două decenii, bucurându-ne inclusiv de multe premiere în industrie, cum ar fi angajamentul nostru ambițios de reducere cu 25% a amprentei de carbon până în 2025. Credem în puterea proteinelor de a pune capăt insecurității alimentare și am făcut donații de sute de milioane de porții de mâncare persoanelor cu nevoi sociale. Smithfield se mândrește cu un portofoliu de branduri reprezentative de înaltă calitate, cum ar fi Smithfield®, Eckrich® și Nathan’s Famous®, printre multe altele. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați pagina www.smithfieldfoods.com sau să luați legătura cu noi pe paginile de Facebook, Twitter, LinkedIn, și Instagram ale companiei.
Despre Smithfield Romania
Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului "Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei", un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate socială ”Smithfield Friends” - program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților. Programele de responsabilitate socială ale Smithfield România au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014”, "Diploma de excelență" (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016, dar și cel mai recent premiu: Smithfield Foods Sustainability Awards 2017 – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate.
Smithfield România continuă și anul acesta tradiția de a oferi ghiozdane și rechizite elevilor din județele Timiș și Arad
Timișoara, 11 septembrie 2019. Voluntarii Smithfield România au continuat și în această toamnă caravana „Din nou la școală”, organizată pentru al 13-lea an consecutiv. Ca în fiecare început de an școlar, preșcolarii și elevii din județele Timiș și Arad au fost întâmpinați cu rechizite școlare pentru activitățile de grădiniță, ghiozdane, penare și orare cu sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.
„Din nou la școală” este un program de tradiție al Smithfield România, care urmărește să faciliteze accesul la educație şi să încurajeze performanţa şcolară, adresat elevilor din comunităţile locale în vecinătatea cărora compania își desfășoară activitatea.
“Programul și-a demonstrat valoarea în cei 13 ani prin extinderea sa către un număr din ce în ce mai mare de beneficiari. La ora actuală, Smithfield România este mândră să poată sprijini accesul la educaţie pentru preșcolari și școlari din peste 60 de comunități din județele Timiș și Arad. Ne dorim să continuăm această tradiție și să oferim sprijinul nostru în procesul de învățare pentru cât mai mulți copii”, a declarat Cristina Bodea, Director sustenabilitate, Smithfield România. Și cei peste 900 de copii ai angajaților Smithfield România, Elit și Vericom, precum și Maier Com, elevi din clasele pregătitoare – a IV-a, au primit câte un ghiozdan și rechizite școlare.
În cadrul programului de sprijin pentru educație “Din nou la şcoală”, care a debutat în 2007, au fost incluși peste 46.500 de elevi din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea.
Timișoara, 12 septembrie 2018. Timp de 3 zile, 7.000 de elevi din 60 de comunități din județele Timiș și Arad au fost vizitați de voluntarii Smithfield România în cadrul programului de educație „Din nou la școală”. Elevii și preșcolarii au fost deosebit de ȋncântaţi să primească rechizite școlare și tablițe magnetice pentru activitățile de grădiniță, ghiozdane, penare și orare cu sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.
“Credem cu tărie în importanța acestui program, fapt demonstrat atât de numărul școlarilor și preșcolarilor din ce în ce mai mare cu fiecare ediție, cât și de dorința voluntarilor noștri de a participa la caravana „Din nou la școală”. Ne dorim ca prin acțiunile noastre la începutul fiecărui an școlar să asigure accesul la educaţie şi să încurajeze performanţa şcolară elevilor din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea”, a declarat Cristina Bodea, Director sustenabilitate, Smithfield România.
În programul din acest an, au fost incluşi şi cei peste 500 dintre copiii angajaților Smithfield România, Elit și Vericom preșcolari și elevi ai claselor pregătitoare - IV, care au primit, ca în fiecare început de toamnă, câte un ghiozdan și rechizite .
“La fel ca în ultimii 12 ani, preșcolarii și elevii din județul Timiș, și nu numai, pornesc pe drumul cunoașterii echipați cu materiale școlare necesare pentru a le oferi astfel suport în procesul de învățare. Alături de aceștia stau voluntarii Smithfield România, care ne demonstrează puterea exemplului. Parteneriatul de lungă durată cu Smithfield România vine în sprijinul unei educații de calitate pentru fiecare școlar”, a declarat doamna Aura Codruța Danielescu, Inspector General, Inspectoratul Școlar Județean Timiș.
Peste 46.000 de elevi din din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea au fost incluși în programul de sprijin pentru educație “Din nou la şcoală”, care a debutat în 2007.
***
Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului "Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei", un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate socială numit ”Smithfield Friends” - program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților. Programele de responsabilitate socială ale Smithfield au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014”, "Diploma de excelență" (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016, dar și cel mai recent premiu: Smithfield Foods Sustainability Awards 2017 – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate.
Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la:
http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html
http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/
Pentru informaţii suplimentare:
Cristina Bodea
Director Sustenabilitate
Smithfield România
Tel: 0256 400 400
Email: cbodea@smithfield.ro
Anunțuri Publice
2021
2020
2019
2018
Smithfield România SRL anunță acțiuni de dezinsecție aeriană în luna aprilie 2021 în toate zonele în care deține puncte de lucru din județul Arad.
Calendarul acțiunii de dezinsecție va fi stabilit în funcție de condițiile meteo și va fi disponibil, spre consultare, la sediul primariilor pe raza cărora se află punctele de lucru, precum și pe site-ul companiei, la secțiunea „Anunțuri publice” - http://www.smithfield.ro/ro/smithfield-romania/media.
Acțiunea de dezinsecție aeriană se va efectua exclusiv în zona punctelor de lucru, situate în afara localităților și va fi efectuată de către o societate specializată și autorizată în materie.
Pentru mai multe detalii cu privire la acțiunea de dezinsecție aeriană vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gsimion@smithfield.ro sau telefon 0799 – 108 - 136, persoană de contact dr. Gabriel Simion.
S.C. Smithfield România S.R.L. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Realizare spălătorie auto și achiziție de echipamente de termodezinfecție privind îmbunătățirea capacității de biosecuritate la nivelul fermei Bacova de creștere a suinelor din sat Bacova, orașul Buziaș, judetul Timiș”, propus a fi amplasat în extravilanul satului Bacova, oraș Buziaș, identificat prin CF 402296 – Buziaș, CF 407746 – Buziaș, planuri de situatie, jud. Timiș.
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protecția Mediului Timiș, Municipiul Timișoara, B-dul Liviu Rebreanu nr. 18-18A, jud. Timiș si la sediul titularului, Timișoara, str. Polonă, nr. 4, corp A, jud. Timiș, în zilele de luni-joi între orele 8.00 – 16.30, vineri între orele 8.00 – 14.00.
Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiș.