Cunoaște echipa noastră

Cunoaște echipa Smithfield România, cea care lucreză zilnic pentru a produce „Hrană bună. În mod responsabil.” sub brand-ul Comtim! 

Departamenul SSM asigură cele mai bune condiții în desfășurarea procesului de muncă, realizează instruirile lucrătorilor și previne riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională a tuturor angajaților. Totodată, echipa ajută la construirea unei forțe de muncă mai competentă și mai sănătoasă.

Nicu Iordache - Health & Safety Specialist 

Nicu lucrează în echipa Smithfield România din 2013, an în care a vrut să schimbe locul de muncă dintr-o firmă mică și să trăiască experiența unei companii multinaționale. Pe parcursul anilor, spune că s-a bucurat de beneficii noi oferite de companie, de un mediu de lucru din ce în ce mai plăcut și de procese de lucru îmbunătățite constant, astfel încât angajații au un mediu optim de lucru. 

Pe lângă îndeplinirea sarcinilor postului, Nicu are abilitatea de a-i asculta pe colegi, de a-i încuraja și de a le spune mereu cuvintele potrivite, astfel încât să îi motiveze pentru a se dezvolta. Acesta admiră dorința colegilor de a se autodepăși și de a învăța constant cum să fie mai eficienți.

Noilor colegi, le recomandă: „Să nu își piardă din energia pe care o au la început și să țină cont de 2 aspecte: punctualitate și seriozitate indiferent de poziția ocupată!

Nicu, îți mulțumim că ai grijă zi de zi de sănătatea și securitatea colegilor noștri!


De la etapa de recrutare a candidaților, la gestionarea activităților de administrare, salarizare și dezvoltare a angajaților, Departamentul de Resurse Umane este responsabil de formarea și creșterea echipei Smithfield România. Echipa de Resurse Umane se preocupă constant de nevoile angajaților și se asigură permanent de îmbunătățirea relațiilor dintre angajați și management.

 

Liliana Mineață - Compensation & Benefits Coordinator

Colega noastră Lili lucrează în departamentul Resurse Umane de la începuturile activității companiei, când echipa Smithfield România era formată doar din 150 de angajați. A contribuit, la fel ca mulți alți colegi, la evoluția companiei, a asistat la extinderea activității, la dezvoltarea de noi departamente în cadrul cărora au crescut frumos mulți profesioniști, poate printre cei mai buni din țară în domeniul nostru de activitate.

Admiră seriozitatea și entuziasmul de care dau dovadă membrii echipei noastre și spune că ei sunt cei care îi dau energia pentru a finaliza cu succes orice proiect.

Viitorilor noștri colegi, Lili le transmite: „Să fie perseverenți și să îndrăznească mereu mai mult. Pot întâmpina și dificultati, dar dacă rămân deschiși opiniilor și sfaturilor primite, reușitele nu vor întârzia să apară!


Procesele de producție din cadrul Diviziei Carne Proaspătă sunt desfășurate în cadrul mai multor secții care au ca responsabilitate comună buna funcționare a întregului proces de producție a cărnii de porc. Una dintre aceste secții este cea de Livrare, formată din 3 echipe: Livrare carne proaspătă, Livrare carcasă și Livrare carne congelată.

Alexandru Marinică - Team Leader Loading Carcases 

Alexandru lucreză la Smithfield România de 10 ani și caracterizează experiența sa în cadrul echipei ca fiind „Greu de ucis”. Îndrumat de tatăl lui să se angajeze la Smithfield România în primul an de facultate pentru a se responsabiliza, a venit, a fost încântat de ce a văzut, și nu a mai plecat. Ne povestește cum și în perioada incertă a pandemiei, a simțit că Smithfield România i-a oferit stabilitate și a venit liniștit la locul de muncă.

Team-leader și gestionar de livrare carcasă, Alexandru vine la muncă zilnic hotărât să gestioneze încărcarea cât mai rapidă și corectă a tuturor camioanelor – proces pentru care încearcă să doboare mereu recorduri. 

Noilor colegi de lucru, Alexandru le transmite: „Să își aloce o perioadă de adaptare și să țină cont de faptul că orice problemă ar avea, echipa și superiorul este acolo să îl ajute. Nu discuțiile în contradictoriu rezolvă problemele, ci atitudinea deschisă și cooperantă.” 


Pe lângă produsele proaspete din carne de porc, Smithfield România are în portofoliu și produse semi-procesate.

Lucian Crăciun - Line Supervisor Secția de Semi-Procesare 

Lucian este Șef de linie în cadrul secției de Semi-procesate și a absolvit Facultatea de Chimie Industrială. Industria producerii cărnii i s-a părut cea mai interesantă, „pentru că poți învăța lucruri care să fie de folos și în afara serviciului”. 

Povestește cu drag despre momentele de voluntariat în cadrul programului de responsabilitate socială „Din nou la școală”: „Mi-a plăcut că am putut să fac niște elevi mai fericiți, oferindu-le rechizite din partea companiei.

A legat prietenii cu colegii de la locul de muncă, alături de care merge și la sală.

Viitorilor colegi le transmite același sfat pe care l-a primit și el la începutul drumului în companie: „Să aibă răbdare în învățarea proceselor și să fie perseverenți!


Departamentul Vânzări Smithfield România este organizat conform următoarei structuri: o echipă de strategie, o echipă de execuție și o echipă operațională, toate coordonate de Directorul Comercial. Împreună, aceștia duc mai departe povestea brand-ului Comtim.

Laura Patian - Intercompany Sales & Cash&Carry Manager

Născută în Timișoara, colega noastră Laura ne spune că pune umărul, cu mândria specifică bănățenilor, la creșterea brand-ului Comtim, cu care se identifică puternic! Angajată la Smithfield România pentru un proiect – acela de a integra produsele semi-procesate în portofoliul de vânzări a companiei. Laura a rezonat atât de mult cu valorile companiei și cu oamenii care lucrează la Smithfield România, încât a rămas în cadrul companiei și după finalizarea proiectului.

Mă bucur că sunt ascultată, că atuurile mele sunt puse în valoare, că părerile mele contează, și așa se văd progresele.

Laura admiră înțelegerea și cooperarea de care dau dovadă toți colegii ei și de seriozitatea pe care o au față de munca lor. 

Om de vânzări cu vastă experiență, spune că în industria alimentară, niciun an nu seamănă cu altul. Provocările sunt diverse și neașteptate, și drumul e mereu plin de adrenalină.


În cadrul Secției Tranșare are loc sfertuirea, dezosarea, fasonarea și porționarea carcasei de porc în produse de carne mai mici, după anumite standarde. Echipele noastre de tranșatori sunt specializate în a realiza o sortimentație largă de produse din carne de porc, atât în funcție de specificații tehnice standard, cât și în funcție de cerințele speciale ale clienților noștri, micii sau marii procesatori de carne din România și de pe piața externă.

Florin Bucureșteanu - Master Operator în Secția Tranșare

Florin și-a dorit să învețe o meserie pentru a avea un loc de muncă sigur, și a luat exemplul celor 3 unchi ai lui, toți măcelari. Acum este un măcelar cu o experiență de 12 ani în domeniu și cunoaște toate etapele de tranșare a unui porc. 

Lucrează cu măiestrie pentru produsele Comtim și vorbește cu respect despre Smithfield România, angajator pe care îl consideră serios, stabil, sigur și înțelegător.

Viitorilor colegi din secția de Tranșare, Florin le transmite „Să învețe cu răbdare, pe rând, toate fazele de tranșare a porcului, pentru a fi un măcelar priceput. Nu te da bătut, mereu există un coleg care știe cum să te ajute!


Ne diferențiază calitatea înaltă a cărnii proaspete de porc și a mezelurilor, produse într-o manieră responsabilă. Întreaga noastră echipă acordă atenția cuvenită respectării siguranței alimentului pe întregul lanț de producție, de la fermă și până în farfurie, sub îndrumarea echipei de Calitate.

Medana Lepei - Labelling Coordinator

Colega noastră Medana este Coordonator etichetare în cadrul departamentului Calitate. Povestește cu emoție despre prima interacțiune cu Smithfield România: „Atunci când eram în facultate, am venit într-o vizită la Smithfield România. Am văzut secțiile fabricii, avându-l ghid pe Dr. Dinu Cerna, care ne-a explicat detaliat întregul proces de producție. De atunci mi-am dorit mult să lucrez în echipa Smithfield România.”. 

Acomodarea ei la locul de muncă a fost una ușoară, mulțumită echipei de 4 colege care au ghidat-o și de la care a învățat multe. Medana spune că își antrenează abilitatea de a fi un foarte bun profesionist și de a găsi rapid o soluție indiferent de situație. Sfatul Medanei dacă vrei să fii parte din echipa de Calitate Smithfield România? „Răbdare și atenție la detalii. În rest, echipa te va ajuta să te dezvolți!


Smithfield România este cel mai mare producător de suine din România. Animalele din fermele noastre sunt crescute, zi de zi, cu grijă și responsabilitate.

Denis Morar - Îngrijitor animale

Imediat după liceu, drumul lui Denis Morar l-a adus la ferma Sintea, unde are grijă de animalele noastre și se bucură de pregătire și formare continuă. Pentru noii colegi, sfatul lui Denis este să acorde o atenție sporită tuturor regulilor de biosecuritate.