CSR Social

“Fii unul dintre noi”

Este un program de implicare socială care își propune susținerea și promovarea culturii locale din regiunile unde compania îşi desfăşoară activitatea, prin sprijinirea unei palete bogate de obiceiuri şi festivaluri unice, legate de calendarul tradiţional sătesc. Sărbătorirea obiceiurilor locale unice, perpetuate prin joc și cântec, sunt esența bogatei tradiții a zonei Banatului, reprezentată de armonia între locuitorii din diverse culturi, fie bulgari, șvabi, maghiari sau sârbi.

Indiferent de anotimp, suntem alături de comunităţi, cu ocazia manifestărilor culturale care au loc în satele şi localităţile din regiune, pe tot parcursul anului. Multiculturalitatea şi viaţa în armonie, indiferent de etnie, sunt apreciate drept valori comune ale zonei Banatului și sunt încurajate și susținute de compania noastră.

„Hrană pentru suflete”

Smithfield România este inițiator al “Hrană pentru suflete”, un program de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale din cadrul comunităţilor care se confruntă cu nesiguranţa alimentară, program derulat în colaborare cu organizaţii partenere (ONG-uri, biserici etc).

Din 2009 şi până ȋn prezent

  • 397.000 de mese servite
  • 20 de ONG-uri partenere

Prin intermediul acestui program, compania noastră oferă cu titlu gratuit produsele de carne marca Comtim contribuind astfel la hrana de zi cu zi a persoanelor aflate în situaţii de risc social. Astfel, meniul zilnic al beneficiarilor este completat cu o sursă esenţială de proteine de origine animală de cea mai înaltă calitate, necesară pentru un regim alimentar echilibrat, o condiţie de bază pentru sănătatea şi dezvoltarea armonioasă.

Cu ajutorul voluntarilor, produsele Comtim sunt oferite fie sub forma unei mese calde (prin cantine sociale, centre de zi, spitale sau orfelinate), fie prin oferirea de carne proaspătă ambalată, în cazul în care ONG-ul partener nu beneficiază de cantină proprie.

Până în prezent, printre organizațiile beneficiare ale acestui program se numără: Cantina Socială din Timișoara, Centrul de zi "Constantin și Elena", Direcția Generală de Asistență Socială Pentru Protecția Copiilor, Asociația Creștină “Iisus Speranța României”, Federația Caritas a Diecezei Timișoara prin centrele: Casa Mama și Copil, Adăpostul de Noapte “Parter Jordan” și Adăpostul pentru femei “Casa Maria a Apostolilor”, Fundația “Rudolf Walter”, Asociația “Mana”, Fundația “Timișoara’89″, Fundația “Pentru Voi”, Casa “Deborah”.

Herbert Grun, Secretar Executiv în cadrul Federației Caritas a Diecezei Timișoara

“Federația Caritas a Diecezei Timișoara asigură masa zilnică pentru 450 de persoane nevoiașe și sprijinul dumneavoastră a fost, încă o dată, mai mult decât binevenit. Produsele dumneavoastră au îmbunătățit calitatea meselor pe care le oferim. În numele beneficiarilor noștri (copii, vârstnici, persoane fără adăpost, femei abuzate, etc.) am dori nu numai să vă mulțumim, cât și să vă transmitem admirația pentru intenția dumneavoastră de a ajuta, pe care o întâlnim atât de rar în ultimul timp.”

Laurențiu Timiș, Director Executiv al Asociației Evanghelistice și de Caritate “Isus Speranța României”

 “Asociația noastră vă mulțumește pentru tot sprijinul și pentru deschiderea și sensibilitatea asupra nevoilor noastre. Donațiile dumneavoastră sunt de mare folos în cadrul unuia dintre proiectele noastre principale - Centrul de zi și Centrul pentru Reabilitare și Protecție Socială pentru Minori, cât și pentru proiectul “Mana”, în care 25 de persoane primesc o masă caldă zilnic.”

Campanie de strângere de fonduri pentru „Horse Emotion”

Angajații Smithfield România au organizat o campanie de strângere de fonduri în cadrul petrecerii anuale a angajaților, la finalul anului 2016, intitulată „La Smithfield, dăruiești și primești!”. Campania noastră de strângere de fonduri a fost organizată în beneficiul „Horse Emotion” - http://www.horsemotion.ro/ - organizație neguvernamentală care oferă sesiuni gratuite de hipoterapie pentru copii cu nevoi speciale.

Întreaga sumă de bani colectată de către angajații Smithfield România a fost întrebuințată de către Horse Emotion pentru modernizarea hipodromului de la Ianova, care este destinat copiilor cu nevoi speciale. Organizația a dezvoltat un proiect care implică amenajarea unei „grădini senzoriale” pe bază de materiale cu texturi naturale, cum ar fi coajă de lemn, lavandă sau piatră de râu, în scopul de a îmbunătăți terapia copiilor și modul în care aceștia interacționează cu mediul înconjurător.

Vizita de la Casa de copii „Hansel și Gretel” s-a încheiat cu premierea copiilor, care au primit diplome, rechizite și articole vestimentare, oferite în numele companiei. De asemenea, angajații au contribuit cu donații personale și le-au oferit copiilor dulciuri, jucării, hăinuțe și bani. Acțiunea s-a dovedit a fi emoționantă, deoarece atât copiii, cât și colegii-voluntari au manifestat entuziasm și simpatie, implicându-se activ în toate activitățile desfășurate împreună.

Hipoterapia, terapia asistată cu cai pentru oameni, și în special pentru copii cu diverse dizabilități, se adresează diverselor probleme precum: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, sindrom Down, autism, etc. Diferitele beneficii, atât cele fizice, cât și cele psihice, se văd în timp, însă bucuria din ochii copiilor se vede imediat.

Prieten Smithfield România

Programul Smithfield Friends este cel mai tânăr program de implicare socială iniţiat de Smithfield România, un program care încurajează voluntariatul în rândul colegilor Smithfield România şi are drept obiectiv construirea unei culturi organizaţionale care încurajează implicarea la nivel personal în proiecte sociale.

 

Alte acțiuni sociale susținute de Smithfield România