Programe si Proiecte Sociale

Decembrie 2017

Smithfield Romania sustine actiunile sociale

Smithfield Romania continua sa fie permanent alaturi de copiii cu nevoi speciale, si sa sustina actiunile sociale desfasurate in folosul comunitatilor locale.

In prima saptamana a lunii decembrie 2017, Smithfield Romania a organizat, in parteneriat cu Asociatia HorsEmotion, o petrecere de Craciun …altfel! Intr-o atmosfera de sarbatoare, peste 100 de copii au fost invitati in cadrul manejului de la Ianova. Alaturi de caluti blajini si Mos Craciun in trasura trasa de cai, au petrecut o zi de poveste, cu cadouri si colinde!

Copiii participanti au avut ocazia sa interactioneze cu animalele, dar si sa calareasca calutii in cadrul unui carusel viu, sub coordonarea ‘spiridusilor’, reprezentantii asociatiei “HorsEmotion”. Copiii participanti au provenit din centre de plasament, din case de tip familial sau centre de tip rezidential, sau copii cu nevoi speciale, alaturi de care au participat si copii ai angajatilor Smithfield Romania.

** HorsEmotion Timisoara ofera sedinte de hipoterapie (terapie cu cai) care se adreseaza copiilor cu diverse dizabilitati precum paralizie cerebrala infantila, tetrapareza, parapareza, sindrom Down, autism, retard in dezvoltare si handicap neuro-motor/psiho-motor.

 

August 2017 

CLUB Warriors, copii cu vise mari

Smithfield România susţine viaţa sănătoasă, prin sport!

ȋn cadrul programelor de responsabilitate socială iniţiate de către Smithfield Romania, proiectele care susţin un stil de viață sănătos, prin mişcare fizică şi alimentaţie echilibrată reprezintă o  prioritate! Educatia nonformală, care urmarește dezvoltarea armonioasă prin practicarea sportului, cunoaşterea secretelor muntelui şi respectul pentru natură, formează caractere frumoase, puternice şi echilibrate.

Prin sprijinul oferit de compania noastră, ȋn luna august a acestui an, copiii cu vise mari de la Clubul Sportiv Warriors au participat la o tabără de pregătire ȋn zona de munte a Banatului. Pe lângă antrenamentul pentru aprofundarea unor tehnici pentru sportul lor preferat, rugby, tabăra le-a oferit ocazia de a ȋncerca şi ale jocuri interesante: ping-pong, fotbal, sau chiar sportul minţii, sahul! De asemenea, copiii s-au bucurat să se cunoască mai bine, să se ajute ȋn provocările oferite de drumeţii, vizite la cascade spectaculoase sau alte obiective turistice interesante.

Fiecare seară s-a ȋncheiat cu mirajul focului de tabără, amintiri unice ale unei copilării de poveste, unde produsele Comtim oferite cu titlu de sponsorizare de catre compania noastră au fost savurate cu bucurie, spre deliciul tuturor!

 

 

August 2017

Programul „Fii unul dintre noi” continua si in acest an prin sprijinul constant oferit comunitatilor locale din judetele Timis si Arad pentru pastrarea specificului local.

Sarbatorirea obiceiurilor locale unice, perpetuate prin joc si cant, sunt esenta bogatei traditii a zonei Banat, reprezentata de armonia intre locuitorii din diverse culturi, fie bulgari, svabi, maghiari sau sarbi.

Smithfield Romania continua sa fie alaturi de comunitatile din zona rurala si sa sustina valorile comune ale comunitatilor din care facem parte. Am oferit sprijin in organizarea evenimentelor locale si promovarea unei mosteniri traditionale unice si ramanem alaturi de comunitatile din care facem parte, in cadrul a peste 20 de evenimente unice in perioada iauarie-august 2017.

Dintre acestea, in judetul Timis, am sustinut Ruga Satului din Sanmihaiu Roman, Ruga Sarbeasca si Ruga Romaneasca din Sanpetru Mare, tiparirea monografiei satului in comunitatea Sanovita, concursul culinar de facut carnati traditionali, organizat in localitatea Tormac, dar si evenimentul care promoveaza mostenirea culturala a svabilor din Nitchidorf sau Balul Portului Popular organizat in Voiteg. In localitatea Bocsig din judetul Arad, am fost alaturi de comunitatea locala in cadrul Festivalului Dansului Calusaresc si am participat la Hora Ineuana, organizata in comunitatea Ineu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai 2017

Echipa COMTIM, locul 3 la Crosul Firmelor – editia 2017

Smithfield România a fost prezentă, și în acest an, la Crosul Firmelor, prin angajații pofticioși de competiție sportivă. Anul acesta am câștigat locul 3 la ,,Cei mai mulți angațati înscriși în competiție” dintre toate companiile înscrise. Acest eveniment promovează un stil de viața sănătos, de care trebuie ținut cont, în rândul angajaților. Compania noastră a participat la acest eveniment deoarece susține aceste programe de bunăstare adresate tuturor angajaților noștri.

 

In ultimii ani Smithfield Prod s-a implicat constant in cadrul unor proiecte proprii sau in colaborare cu diferite organizatii neguvernamentale, deruland o serie de actiuni sociale sau caritabile ale caror beneficiari finali sunt comunitatile in care ne desfasuram activitatea.

In prezent, strategia noastra de implicare sociala este integrata in strategia noastra de afaceri. De-a lungul anilor am avut placerea de a sprijini diferite evenimente culturale si sprijinim zilnic cu produse din carne proaspata, marca Comtim, organizatiile care au grija de cei nevoiasi.

 
 Mai 2016
 

Echipa Comtim, o nouă participare la Crosul firmelor Timișoara

Echipa Comtim a luat parte, pentru al patrulea an consecutiv, în cadrul competiției sportive „Crosul firmelor”, menită a promova un stil de viață sănătos în rândul angajaților. Anul acesta, competiția a avut loc în data de 15 mai și s-a desfășurat, ca de obicei, în cadrul a două probe: una de ciclism( 10 km), iar cea de-a doua- de alergare ( 5 km). Anul acesta, 23 colegi au participat în cadrul probei de alergare și respectiv 26 în cadrul probei de ciclism, alături de cei 15 susținători care i-au încurajat vioi de pe margine.
 
 
Smithfield România încurajează, în rândul angajaților săi, un stil de viață sănătos și atitudinea de fair play ce îi recomandă pe sportivi, dar această participare este menită și pentru a petrece timp de calitate împreună cu colegii, familia și prietenii, în aer liber.
 
 
 
Aprilie, 2016

Sprijin oferit pentru 26 de copii din Șemlacu Mic și Șemlacu Mare

Smithfield România, în colaborare cu Asociația C.O.P.I.I., a oferit sprijin umanitar pentru 26 de copii provenind din familii defavorizate financiar, din localitățile Șemlacu Mic și Șemlacu Mare, constând din rechizite școlare și articole de îmbrăcăminte sportivă.
Acestea au fost oferite copiilor, de către un voluntar Smithfield România și un reprezentant al Asociației C.O.P.I.I. care s-au deplasat, la domiciliul fiecărui copil din Șemlacu Mic, iar la cei din Șemlacu Mare le-au oferit copiilor de la școala din localitate.
Prin acest ajutor, am încercat să le facilităm acestor copii accesul la educație, prin motivarea lor de a merge la școală și prin oferirea rechizitelor necesare pentru buna desfășurare a cursurilor.
Sprijinirea accesului la educație în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea este unul dintre pilonii de bază ai strategiei de implicare în comunitate a companiei Smithfield România.
 
 
Ianuarie 2016

Campanie de strângere de fonduri pentru „Horse Emotion”

 
Angajații Smithfield România au organizat o campanie de strângere de fonduri în cadrul petrecerii anuale a angajaților, intitulată „La Smithfield, dăruiești și primești!”. Campania noastră de fundrasing a fost organizată în beneficiul „Horse Emotion” – http://www.horsemotion.ro/ – organizație nonguvernamentală care oferă sesiuni gratuite de hipoterapie pentru copii cu nevoi speciale.
 
 
Întreaga sumă de bani colectată de către angajații Smithfield România a fost întrebuințată de către Horse Emotion pentru modernizarea hipodromului de la Ianova, care este destinat copiilor cu nevoi speciale. Organizația a dezvoltat un proiect care implică amenajarea unei „grădini senzoriale” pe bază de materiale cu texturi naturale, cum ar fi coajă de lemn, lavandă sau piatră de râu, în scopul de a îmbunătăți terapia copiilor și modul în care aceștia intercționează cu mediul înconjurător.Bravo, Horse Emotion! Sunteți minunați!Hipoterapia, terapia asistată cu cai pentru oameni, și în special pentru copii cu diverse dizabilități, se adresează diverselor probleme precum: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, sindrom Down, autism, etc. Diferitele beneficii, atât cele fizice, cât și cele psihice, se văd în timp, însă bucuria din ochii copiilor se vede imediat. 
 
Martie 2016
 
Programul ”Hrană pentru Suflete”

Ziua de 8 martie 2016 a fost sărbătorită de voluntarii Smithfield România la centrul de îngrijire a femeilor în vârstă din satul Checea, în județul Timiș

12 voluntare, angajate Smithfield România, au răspuns afirmativ invitației noastre de a marca Ziua Internațională a Femeilor într-un mod special.Astfel, cele doisprezece voluntare Smithfield au petrecut o jumătate de zi la centrul de îngrijire a femeilor vârstnice din Checea, unde, sub umbrela programului „Hrană pentru suflete, au gătit un delicios prânz pentru beneficiari- doisprezece bunicuțe care locuiesc în centrul de îngrijire „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Acestora voluntarele le-au oferit întreaga lor atenție și afecțiune, angajatele Smithfield România însumând peste 60 de ore de voluntariat la căminul de bunicuțe din Checea.

Compania noastră a oferit beneficiarilor atât carne proaspătă Comtim, cât și și legume și produse alimentare necesare pentru pregătirea mesei pentru bunici. Nu au fost uitate nici voluntarele noastre, care au primit diplome și sfaturi direct de la bunicuțe.

 
 
 
Decembrie 2015
Campania “Un gând bun de Sărbători” –ajunsă la cea de-a 5-a ediție

Copiii Casei de Tip familial Bocsig s-au bucurat de vizita voluntarilor Smithfield România

Într-o zi de vineri, 11 decembrie 2015, voluntarii Smithfield România i-au vizitat pe cei 14 copii ai casei de tip familial din Bocsig, cărora le-au dăruit un strop din magia sărbătorilor de iarnă, oferindu-le cadouri felurite: hăinuțe călduroase, bomboane, fructe, etc. Compania a sprijinit această acțiune, pentru al cincilea an la rând, si prin oferirea de carne proaspătă de porc Comtim și de asemenea, prin oferirea mai multor PC-uri Dell.
Voluntarii Smithfield România au încercat să dea o strălucire aparte acelei zile, petrecând timp cu copiii și jucându-se cu ei pentru câteva ore, reușind  astfel să răspândească bucurie în jurul lor și să aducă o mulțime de zâmbete calde pe chipurile copilașilor din casa Bocsig.
Octombrie 2015

Workshop susținut de către Smithfield România la Școala Utvin, cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației

 

În contextul Zilei Internaționale a Alimentației, Smithfield România a desfășurat și anul acesta un workshop de informare cu privire la importanța unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos în vederea dezvoltării armonioase a copiilor.

Astfel, într-o zi frumoasă de toamnă, pe data de 16 octombrie, elevii claselor a III-a și a IV-a ai Școlii din Utvin erau atenți la prezentarea susținută de un reprezentant al companiei Smithfield România. Echipați de către voluntarii Smithfield România, cu șepcuțe și șorțulețe pentru gătit, elevii, după ce au extras învățămintele esențiale privitoare la importanța alimentelor și a deprinderilor de viață sănătoase pentru dezvoltarea lor unitară, s-au bucurat de o parte practică a workshop-ului care a constat în ambientarea unor platouri cu legume și carne gătită.

Workshopul s-a încheiat cu premierea elevilor, toți primind titlul de „bucătar destoinic”.

 

August 2015
 

Angajați ai Smithfield România- o zi frumoasă de voluntariat la Casa de copii „Hansel și Gretel” din Buziaș

Anul acesta Smithfield România a lansat un nou program de responsabilitate socială „Smithfield Friends”, prin care angajații sunt încurajați să participe si să susțină o cauză socială, prin voluntariat.
 Prima acțiune publică organizată în cadrul programului de voluntariat corporatist „Smithfield Friends” a avut loc vineri- 28 august 2015- la Casa de copii „Hansel și Gretel” din Buziaș. Astfel, 20 de colegi, angajați în cadrul companiei noastre au dorit să se implice activ în acest proiect și să petreacă o zi alături de copiii de la centrul de plasament din Buziaș, pe care compania noastră îl sponsorizează cu produse proaspete din carne de porc, marca Comtim.
Voluntarii Smithfield România au petrecut astfel câteva ore frumoase alături de copiii din Buziaș, care le-au prezentat casa, în special camerele lor foarte ordonate, apoi au vizitat locul lor de joacă din curte și le-au făcut cunoștință cu animăluțele lor de companie. Piesa de rezistență a întâlnirii a fost realizarea unui concurs de gătit de tip „Masterchef”unde concurenții, împărțiți pe echipe, copiii alături de voluntarii Smithfield România și-au pus la încercare creativitatea culinară. La finalul concursului, preparatele copiilor au fost degustate și premiate de către juriu.
Vizita de la Casa de copii „Hansel și Gretel” s-a încheiat cu premierea copiilor, care au primit diplome, rechizite și articole vestimentare, oferite în numele companiei. De asemenea, angajații au contribuit cu donații personale și le-au oferit copiilor dulciuri, jucării, hăinuțe și bani. Acțiunea s-a dovedit a fi emoționantă, deoarece atât copiii, cât și colegii- voluntari au manifestat entuziasm și simpatie, implicându-se activ în toate activitățile desfășurate împreună.

Iunie 2015

Campanie de strângere de fonduri pentru spitalul Louis Țurcanu

In luna iunie 2015, Smithfield România s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri « Împreună putem da o șansă la viață » necesare dotării spitalului de copii Louis Țurcanu Timișoara, secția Anestezie și Terapie Intensivă Pediatrică (ATIP)!

Compania noastră a oferit o donație în bani și a susținut astfel obiectivul proiectului, achiziția și dotarea secției ATIP (Anestezie și Terapie Intensivă Pediatrică) a spitalului cu aparatură de specialitate vitală, necesară îngrijirii copiilor.

Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii « Louis Țurcanu » Timișoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României. Anual, de serviciile secției de ATIP beneficiază cu aproximație 2500 pacienți (1000 pacienți chirurgicali și 1500 pacienți medicali). Azi, saloanele compartimentului Terapie Intensivă sunt insuficiente pentru numărul mare de pacienți, copii cu probleme grave, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii numărului de saloane.

 

Mai 2015

Echipa Comtim – participare la o nouă ediție „Crosul firmelor

Angajații Smithfield au îmbrățișat cu entuziasm și anul acesta participarea la evenimentul deja devenit tradiție- „Crosul firmelor”- ajuns acum la cea de-a XI-a ediție. Iubitorii de sport, alături de susținătorii lor, au luat parte fie la proba de alergare 5 kilometri, fie la proba de ciclism 10 kilometri, sau chiar la ambele probe, în funcție de cât de mult s-au antrenat!

Concursul s-a desfășurat în data de 10 mai, la Stadionul Dan Păltinișanu, într-o duminică însorită, în care am putut să ne bucurăm împreună de mișcare în aer liber, cu voie bună, dar mai ales ne-am prezentat din nou ca o echipă unită- echipa COMTIM!

 

Martie 2015

Programul “Hrană pentru suflete

În primăvara acestui an, programul Smithfield Romania de responsabilitate socială „Hrană pentru suflete”, împlinește șase ani de existenta. În tot acest timp, compania noastra a oferit peste 45.000 kg de carne și produse proaspete din carne de porc marca Comtim persoanelor aflate în situații de risc social, fie sub forma unei mese calde – în cazul cantinelor sociale, centrelor de zi, spitalelor sau caselor de copii, fie sub formă de pachete cu produse din carne, în colaborare cu organizaţiile neguvernamentale partenere.

In aceasta primavara, Ziua Internațională a Femeii a fost sarbatorita de catre doamnele și domnișoarele angajate Smithfield România, printr-un moment special: o acțiune de voluntariat gazduita de catre Centrul pentru Persoane cu Handicap Suferinde de Maladia Alzheimer și de catre Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciacova.

Această acțiune a constat în pregătirea și servirea unui prânz cald de către voluntarele Smithfield România, tuturor celor 160 de beneficiari ai celor doua centre sociale care activează în localitatea Ciacova. Produsele marca Comtim, oferite de catre companie noastra cu acest prilej, au fost foarte apreciate de catre beneficiarii celor doua centre de asistenta.

 

Pentru un stil de viaţă sănătos

„Ziua Internațională a Alimentației”, workshop de informare asupra importanței unei alimentaţii echilibrate

În data de 16 octombrie 2014, cu prilejul „Zilei Internaționale a Alimentației”, Smithfield România a organizat, în colaborare cu Liceul Tehnologic Transporturi Auto din Timişoara (din zona Freidorf), un workshop de informare asupra importanței unei alimentaţii echilibrate și de încurajare a unui stil de viaţă sănătos, workshop realizat prin sprijinul oferit de către comunitatea medicilor din Timișoara, City Doctors.

În cadrul lecției deschise, dna Dr. pediatru Melania Oana, a evidențiat rolul alimentaţiei echilibrate şi a stilului de viaţă pentru o dezvoltare armonioasă şi sănătoasă. În partea a doua a evenimentului, elevii au pus în practică informațiile primite, pregătind propriile porții cu alimente, respectând regulile de bază ale unei alimentații sănătoase și ambientând farfurii demne de adevărați chefi bucătari. Imaginația copiilor s-a dovedit a nu avea limite, așa cum ne așteptam: insule și roci, oameni veseli, animăluțe sau clowni, toate fiind realizate având ca materie primă alimentele și, bineînțeles, produse din carne Comtim.

La finalul acestei lecții deschise toți elevii au primit diplome de participare și premii constând în cărți de literatură școlară pe subiecte care tratează importanța unei alimentații echilibrate.

 

Mai 2014

Participare la Competitia „Crosul Firmelor”

Pentru ca suntem o echipa dinamica, in continua miscare si o viata sanatoasa prin sport este obiectivul fiecaruia dintre noi, echipa Comtim a primit o provocare pe care nu a putut-o putea refuza!

Ahletic Club marathon a demarat pregatirile pentru un nou start al celui mai mare eveniment sportiv din Romania, dedicat exclusiv companiilor private si de stat, impreuna cu Coorganizatori: Primaria Municipiului Timisoara; Administratia Domeniului Public; Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Echipa Comtim a participat si la cea de-a 10-a editie a Crosului Firmelor (www.crosulfirmelor.ro), alaturi de familiile si cei dragi noua – fie in calitate de participanti, alaturi de noi, fie in calitate de sustinator Comtim – pentru a petrece impreuna o duminica frumoasa, in care surprizele nu s-au lasat asteptate!

Prin participarea anuala la evenimentul sportiv “Crosul Firmelor”, am demonstrat cu perseverenta ca suntem o echipa dinamica, ambitioasa si adepta a unui stil de viata sanatos! Echipa Comtim a participat si la cea ce-a de-a 10-a editie a “Crosului Firmelor”, organizata in data de 11 mai 2014, alaturi de membrii familiei si cei dragi!

Decembrie 2013

Programul “Hrana pentru Suflete”, la 4 ani de la lansare

Fundaţia „Pentru Voi” şi Smithfield România marchează astazi 4 ani de colaborare în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin organizarea unui prânz la cantina Fundaţiei, vineri, 20 decembrie 2013.

Acţiunea face parte din programul „Hrană pentru suflete” initiat de catre Smithfiled România in primăvara 2009, un program de responsabilitate sociala prin intermediul caruia, in colaborare cu organizaţiile partenere, produsele de carne Comtim, oferite de catre Smithfield ajung la persoanele aflate in situatii de risc social, fie sub forma unei mese calde – în cazul cantinelor sociale, centrelor de zi, spitalelor sau caselor de copii, fie sub formă de pachete – în cazul ONG-urilor care nu beneficiază de cantină proprie.

“Fundaţia „Pentru Voi” oferă zilnic mic dejun şi prânz pentru 130 persoane cu dizabilităţi intelectuale care frecventează cele 3 centre de zi, iar sprijinul oferit de catre Smithfield Romania a fost, din nou, foarte binevenit. În numele beneficiarilor noştri, vă mulţumim!” a declarat Laila Onu, director executiv, Fundaţia „Pentru Voi”.

Prânzul din ziua de Ignat va fi pregătit pe baza produselor proaspete din carne de porc, marca Comtim, oferite de catre Smithfield Romania. Voluntarii Smithfield si beneficiari ai fundatiei, vor avea ocazia de a petrece o zi impreuna, vor pregati pranzul alaturi de echipa cantinei – un bucătar şi două ajutoare de bucătar, tineri cu dizabilităţi intelectuale – şi se vor implica în toate etapele, de la pregătirea şi gătirea produselor până la aranjarea mesei şi servire.

„Smithfield România, prin intermediul organizatiilor partenere, a oferit în ultimii 4 ani peste 40.000 de kg de carne de porc , echivalentul a 200 000 mese servite celor care au nevoie de sprijinul nostru, in Timisoara si in zona Banat. Este o datorie de onoare sa spijinim organizatiile care prin munca sustinuta contribuie la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor aflate in situatii de risc social sau cu nevoi speciale ”, a declarat dl Bogdan Mihail, Presedinte Smithfield Romania.

Şi pentru că Decembrie este luna cadourilor, compania a oferit de asemenea, pachete cu produse din carne pentru toti beneficiarii locuinţelor protejate „Pentru Voi”: Dina, Dora, Laura, Respiro, Cristian şi Ovidiu.

Campania “Un gand bun, de sarbatori” – editia a treia

Echipa de voluntari Smithfield a vizitat cu bucurie luni, 23 decembrie, cei 14 copii aflati in casa de tip familial Bocsig, judetul Arad.

Copiii, cu varste cuprinse intre 5-14 ani, au primit, din partea companiei Smithfield si prin contributiile generoase ale colegilor, cadouri ce le-au adus zambetul pe buze: jocuri, fructe, hainute, dulciuri si produse alimentare.

Smithfield Prod ajuta cu alimente populatia sinistrata

Condiţiile climatice din România, din iarna 2012 au fost dezastruoase. Multe sate au fost blocate de zăpadă, drumurile închise, iar locuitorii din mai multe zone  izolati in locuinte, fara acces la alimente de bază.
Compania noastra si-a manifestat solidaritatea fata de populaţia aflata în dificultate, din zona Vrancea.

Astfel, 10 000 kg produse din carne au fost expediate cu sprijinul armatei, in zonele afectate de dezastru.

Angajatii Smithfield Prod doneaza

In 2010, in preajma sarbatorilor de iarna, angajatii Smithfield Prod au organizat o actiune de colectare de haine si incaltaminte, pentru nevoiasii din Timisoara.

Fundatia “Timisoara ‘89″ a fost partenerul acestei initiative, implicandu-se in distribuirea celor 70 de pachete cu haine calduroase, donate de catre angajatii companiei catre beneficiarii serviciilor sociale furnizate de catre Fundatia “Timisoara ’89″.

Sprijin pentru evenimentele culturale locale: Programul “Fii unul dintre noi!”

Smithfield sprijina traditiile si cultura locala a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si a dezvoltat un program special menit a sustine si a incuraja manifestarile culturale specifice calendarului vietii satului, programul multiannual “Fii unul dintre noi!”.

In ultimii ani Smithfield Prod a sponsorizat si sustinut cu consecventa ”Festivalul Sorocarilor”, eveniment la care participa anual sute de artisti populari din regiunea Banat si Ungaria. Printre evenimentele locale sprijinite de catre noi de-a lungul timpului putem enumera si urmatoarele: ”Ruga localitatii Sanmihaiu Roman”, Festivalul “Lada cu Zestre”, Zilele Cartierului Freidorf sau diferite spectacole folclorice, atat de indragite de noi toti.

Campanii de colectare de fonduri in beneficiul unor organizatii neguvernamentale

Smithfield Prod si Serviciul pentru Protectia Sociala a Persoanelor Vârstnice din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara a organizat, marti, 15 decembrie 2010, in incinta Smithfield Prod, un târg de Craciun care are ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea persoanelor vârstnice.
In cadrul proiectului au fost expuse spre vânzare obiecte artizanale realizate în cadrul acestor centre: ciorapi de lâna, fulare, bascute, accesorii, decoratiuni pentru brazii de Craciun, felicitari, esarfe, lumânari decorative, etc. La acest târg au fost invitati sa participe toti cei care doresc sa sprijine aceasta initiativa.

Campanie de strangere de fonduri in beneficiul Fundatiei Art Terapia. Smithfield Prod a avut placerea de-a gazdui o campanie de colectare de fonduri pentru sprijinirea activitatilor de art-terapie ale Centrului de Terapie prin Arta “Dr. Eliza Ionescu”.

Centrul de Terapie prin Arta a organizat, cu acest prilej, la sediul nostru, mai multe standuri cu vanzare ale obiectelor realizate manual din lut, felicitari, accesorii unice, carti de colorat cu povesti: “Capra cu trei iezi” si “Scufita Rosie”, desene facute de artistii si de copiii din cadrul centrului de art-terapie. Acest eveniment are ca scop strangerea de fonduri pentru o mai buna desfasurare a activitatilor din Centrul de Terapie prin Arta “Dr. Eliza Ionescu” si a serviciilor de recuperare oferite de acest Centru. Beneficiarii acestui centru sunt cei 80 de copii si adolescenti cu intarzieri in dezvoltare, autism, tulburari emotionale, victime ale abuzului si rele tratamente ori cu tulburari sociale.

“Pictura, modelajul, teatrul, dansul, muzica, arta sunt iubite de copii, dezvoltandu-le capacitatea de a-si deschide toate canalele de comunicare. Prin terapia prin arta copiii isi exprima impulsurile interne si cele mai profunde nevoi”, a declarat d-na Mirela Navligu, coordonator de proiect.

Programul “Hrana pentru suflete”

Lansat in februarie 2009 ” Hrană pentru Suflete” este un program caritabil, prin intermediul caruia oferim produse din carne proaspata persoanelor nevoiase din Timisoara, program inspirat de catre initiative “Helping Hungry Homes”, derulat in SUA de catre compania mama, Smithfield Foods.

În cadrul acestui program Smithfield Prod colaboreaza cu organizatii locale pentru a ajuta persoanele defavorizate din Judetul Timis, oferindu-le produse COMTIM  varstnicilor, persoaneleor cu dizabilitati si persoanlor defavorizate. Pana in prezent, beneficiarii acestui program au fost: Cantina sociala din Timisoara, Centrul de zi Constantin si Elena, Directia Generala de Asistenta Sociala Pentru Protectia Copiilor, Asociatia Crestina “Iisus Speranta Romaniei”,  Federatia Caritas a Diecezei Timisoara prin centrele: Casa Mama si Copil, adapostul de Noapte “Parter Jordan”si adapostul pentru femei abuzate “Casa Maria a Apostolilor”, Fundatia “Rudolf Walter”, Asociatia “Mana”, Fundatia “Timisoara’89″, Fundatia “Pentru Voi”, Casa “Deborah”.

La 3 luni de la lansarea programului, am distribuit peste 3 300 kg de produse si am avut peste 2000 de persoane nevoiase beneficiare. Lista potentialilor beneficiari este inca deschisa.

Herbert Grun, Secretar Executiv in cadrul Federatiei Caritas a Diecezei Timisoara: “Federatia Caritas a Diecezi Timisoara asigura masa zilnica pentru 450 de persoane nevoiase si sprijinul dumneavoastra a fost, inca o data, mai mult decat binevenit. Produsele dumneavoastra au imbunatatit calitatea meselor pe care le oferim. In numele beneficiarilor nostri (copii, varstnici, persoane fara adapost, femei abuzate, etc.) am dori nu numai sa va multumim, cat si sa va transmitem admiratia pentu intentia dumneavoastra de a ajuta, pe care o intalnim atat de rar in ultimul timp.”

Laurentiu Timis, director executiv al Asociatiei Evanghelistice si de Caritate “Isus speranta Romaniei”: “Asociatia noastra va multumeste pentru tot sprijinul si pentru deschiderea si sensibilitatea asupra nevoilor noastre. Donatiile dumneavoastra sunt de mare folos in cadrul unuia dintre proiectele noastre principale-Centrul de zi si Centrul pentru Reabilitare si Protectie Sociala pentru Minori, cat si pentru proiectul “Mana”, in care 25 de persoane primesc o masa calda zilnic.”

Proiectul “Casa Cristian ” în parteneriat cu Fundația “Pentru Voi” si Habitat for Humanity

Habitat pentru Umanitate si Fundatia “Pentru Voi” au inceput anul trecut in cartierul nostru, constructia unei case protejate pentru 5 persoane cu dizabilitati intelectuale severe. În conformitate cu angajamentul de responsabilitate sociala al companiei Smithfield Prod – de a sprijini comunitatea in care ne desfasuram activitatea – ne-am implicat in acest proiect si am incurajat toti angajatii Smithfield Prod sa se ofere voluntari pentru constructia acestei case. Pe data de 19 martie, lucrarile au fost sprijinite de 38 de voluntari.

“Ziua Smithfield Prod de pe santier, este o dovada a implicarii mediului de afaceri din Timisoara in solutionarea problemelor sociale ale comunitatii. Dorim sa multumim vecinilor nostri pentru implicare si speram sa ramana partenerii nostri si in cadrul proiectelor noastre viitoare”, a spus Zoltan Szoverdfi Szep, coordonator de proiect, “Fundatia Pentru Voi”.

Sprijin pentru Spitalul de Urgenta, Timisoara

Timisoara, 27 Ianuarie 2010: Smithfield Prod doneaza premiul de 3.000 Euro, obtinut recent pentru programele sale de Protectie a Mediului si Implicare în Comunitate, directionându-l, sub forma de aparatura medicala, catre Clinica 3 Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Luis Turcanu” din Timisoara.

“Câstigarea acestui premiu pentru protectia mediului a fost o bucurie pentru întreaga echipa Smithfield Prod si consideram ca reprezinta o încununare a eforturilor noastre în ceea ce priveste grija pentru protectia mediului. Pentru noi este o bucurie în plus faptul ca am reusit astfel sa ajutam cu aparatura de specialitate Spitalul de copii din Timisoara, unde am avut placerea sa întâlnim o echipa dedicata de profesionisti”, a declarat dl Morten Jensen, CEO Smithfield Prod la vremea respectiva.

Companiei Smithfield Prod i-a fost decernat de curând, în cadrul unei ceremonii organizate în Kansass City, USA, Locul I pentru Excelenta în Protectia Mediului si pentru Implicarea în Comunitate. Acest premiu are o traditie de peste 8 ani, fiind pentru prima data când România, prin Smithfield Prod primeste aceasta distinctie. Premiile, acordate anual de conducerea Smithfield Foods, au fost create pentru a recunoaste activitatea sucursalelor Smithfield si a personalului acestora în prevenirea poluarii si intensificarea protectiei mediului prin proiecte inovatoare.

La decernarea premiului au fost prezenti peste 110 de specialisti internationali pe probleme de mediu si de participarea vice – presedintelui Smithfield Foods pentru Protectia Mediului si Afaceri Corporatiste, Dennis Tracy. În competitie au fost înscrise 140 de proiecte din tarile în care Smithfield Foods detine operatiuni. Proiectele au fost evaluate în functie de mai multe criterii cum ar fi: impactul asupra mediului, semnificatia sociala, originalitate si inovatie, dar si transferabilitatea proiectului catre orice alta sucursala din grup.

Parcul Scolii din localitatea Utvin

Smithfield Prod a dorit sa ofere un cadou elevilor din Utvin  cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si a inaugurat pe data de 1 iunie primul parc din localitate, situat in curtea scolii generale din Utvin.

Lucrările pentru acest parc au început în luna noiembrie 2008, prin plantarea de copaci, pe un teren viran din perimetrul şcolii. În luna mai 2009, proiectul a fost reluat – voluntarii Smithfield Prod au petrecut câteva zile însorite, in care au nivelat terenul, au trasat alei, au plantat flori si arbusti si au instalat mobilierul exterior al parcului – bancute, cosuri de gunoi si o tabla pentru lectiile in aer liber -  toate aceste lucrari desfasurandu-se dupa un plan întocmit de către un fost student al scolii. Astfel, cu ocazia zilei copilui, am oferit copiilor din localitatea Utvin, primul şi unicul parc din localitate – un spatiu de poveste in care pot petrece timpul liber sau in care pot participa la lectii deschise, in aer liber.