Proiecte de Sprijin pentru Educatie

 
Smithfield Prod crede în sprijirea procesului educational si a accesului la educatie!
Prin departamentul nostru de Control al Calitătii, există o permanentă colaborare cu institutiile de învatământ superior din Timisoara Facultatea de Medicina Veterinară și Facultatea de Tehnologie a Produselor Alimentare, pentru a asigura prin programe de practică formarea viitorilor specialiști din industria alimentară sau din agricultură.
 

Octombrie 2017

Program de educaţie pentru conştientizarea importanţei nutriţiei echilibrate

Smithfield România continuă şi ȋn acest an
Lecţia de sănătate alimentară”

Smithfield România, în parteneriat cu Societatea Studenţilor ȋn Medicină din Timişoara, a susţinut, pentru al cincelea an consecutiv, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Alimentaţiei”, o lecţie-deschisă, denumită „Lecţia de sănătate alimentară”.

Invitaţi la această sesiune de prezentare a conceptelor nutriţiei echilibrate ȋntr-un mod creativ au fost elevii claselor a IV-a din Şcoala Gimnazială Sânmihaiu Român.

Sub deviza „Noi mâncăm sănătos”, elevii au fost ȋncântaţi să afle despre importanţa unei alimentații echilibrate (consumul de hrană, de apă şi importanţa exerciţiului fizic), să afle care este piramida alimentelor sau de ce este foarte important să cunoaştem proporţiile alimentelor recomandate consumului specific vârstei.

Promovarea unei alimentaţii sănătoase este o datorie de onoare pe care compania noastră alege să o manifeste anual, prin transmiterea către elevii de vârstă şcolară a unor informaţii importante despre nutriţie echilibrată şi o viaţă sănătoasă. Ne dorim să contribuim la însușirea unor comportamente alimentare sănătoase ȋncă de la cele mai fragede vârste!

Peste 150 de țări marchează, la 16 octombrie, „Ziua mondială a alimentației”, declarată de Adunarea Generală a ONU cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei. 

 

 

Septembrie 2017

Programul „Din nou la scoala”, editia cu numarul 11

Prezentare program si rezultate 2017

Trei zile pline de bucurii şi de emoţii ȋnsumează zeci de momente petrecute frumos ȋn mijlocul elevilor! Micuţii vizitaţi de compania noastră au fost deosebit de ȋncântaţi să primească şi ȋn acest an vizita voluntarilor Smithfield România, ȋncărcaţi cu ghiozdane, hanorace pentru activități sportive, rechizite școlare pentru activitățile de grădiniță și orare cu o grafică specială!
 
De 11 ani, primul clinchet al clopoţelului, care anunţă debutul noului an şcolar în comunitățile din județele Timiș și Arad, a devenit sinomim cu vizita voluntarilor Smithfield România! În acest an, 103 voluntari au răspuns cu bucurie prezent!apelului de a se alătura caravanelor cu ghiozdane şi rechizite, oferite de compania noastră!Caravanele „Din nou la școală”, împreună cu voluntarii Smithfield România au parcurs în acest an mii de km pentru a ajunge la cei 6.600 de elevi incluşi anual ȋn programul desfăşurat ȋn comunitățile în care compania își desfășoară activitatea.

În program au fost prezenţi şi peste 400 dintre copiii angajaților Smithfield România, preșcolari și elevi ai claselor pregătitoare și I-IV, care au primit, ca în fiecare început de toamnă, câte un ghiozdan vesel și colorat.

Compania continuă ȋn mod constant sprijinul procesului de ȋnvăţământ la nivel regional şi işi propune să rămână un partener de ȋncredere pentru şcolile şi grădiniţele din zona Banatului. Compania noastră este un model de business derulat cu responsabilitate!

 

Istoric program

Smithfield România își continuă angajamentul luat la debutul acestui program: de a oferi, cu prilejul fiecarui inceput de an scolar materiale şcolare şi rechizite pentru elevii din şcolile comunităţilor din județele Timiș și Arad. Dacă în 2007 programul a fost implementat în 4 localități, acesta a fost extins în 66 de comunități,  începând din anul 2013 şi până astăzi. Proiectul de sprijin pentru educație “Din nou la şcoală” a debutat în anul 2007. Până la această ediție, peste 40.000 de elevi din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea, au fost incluși în program (4 localități în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012 şi 66 incepand cu 2013 și până astăzi).

 

 

Oportunităţi de angajare
 

Smithfield Academics - parteneriat educaţional pentru

 formarea practică a specialiştilor ȋn domeniu!

Smithfield România continuă, pentru al 12-lea an consecutiv, programul propriu de sprijin pentru educaţie, Smithfield Academics –Internship. Prin intermediul acestei platforme educaţionale, compania ȋşi deschide anual porţile pentru studenţi interesaţi să ȋnţeleagă şi să experimenteze partea practică a domeniului atât de fascinant al creşterii animalelor şi a producerii cărnii de porc.Astfel, prin parteneriatele de lungă durată cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Universitatea de Vest din Timişoara, Politehnica Timişoara, am avut ocazia de a contribui la conturarea unui proces educaţional ȋn cadrul căruia noţiunile teoretice se ȋmpletesc cu experienţele practice, pentru crearea unui mediu academic ȋn care studenţii devin viitori specialişti ȋn domeniu.
 
 
De la demararea parteneriatului şi până ȋn acest an, Smithfield România a găzduit ȋn total un număr de peste 420 de interni, din care o mare parte ȋn departamentele de producţie animală şi producţie carne.
În cadrul ediţiei 2017, am avut plăcerea să avem alături de noi, ȋn activitatea de zi cu zi, un număr de 74 de interni, după cum urmează: 35 interni în cadrul Smithfield Prod, in cadrul departamentelor: Calitate /Procesare, Vanzari, Procesare, HR, Financiar, Achizitii, Transare /Calitate, Rendering, Tehnic, Mediu, IT și respectiv 39 interni în cadrul Diviziei ferme, repartizați în următoarele departamente: ferme de reproductie, ferme de crestere-ingrasare, FNC, centru de vieri si laborator IA Tormac.

Voluntariat Smithfield România

 

 

Octombrie 2016

Elevii din localitatea Cenei au participat la o lecție deschisă privind importanța unei alimentaţii echilibrate pentru o dezvoltare sănătoasă

 

Echipa de voluntari ai Smithfield România a participat în data de 14 octombrie, 2016, împreună cu elevii Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Cenei, județul Timiș, la o lecție deschisă privind importanța unei alimentații echilibrate și încurajarea adoptării unui stil de viață sănătos, cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației.

Această lecție deschisă se înscrie într-o serie de manifestări pe teme de educaţie si promovare a unui stil de viață sănătos pe care Smithfield România le-a dezvoltat, de-a lungul timpului, în parteneriat cu comunitățile locale din zonele în care compania își desfășoară activitatea.

Cu participarea cadrelor didactice, în cadrul seminarului organizat de voluntarii Smithfield România, în parteneriat cu Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara- SSMT, elevii au învățat pas cu pas care este semnificaţia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei şi cât de important este rolul unei nutriții corecte şi al stilului de viaţă în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copiilor şi adulţilor.

Septembrie 2016

                                                                        
 
 

10 ani de implementare a programului de sprijin
pentru educație „Din nou la şcoală”

 

Timişoara, 12 septembrie 2016: Programul „Din nou la şcoală”, inițiat de Smithfield România în grădinițele și școlile din județele Timiș și Arad, ajunge astăzi în al zecelea an de implementare. Gândit ca un demers susținut, de lungă durată, de sprijin pentru educație și încurajare a performanței școlare, programul a implicat deja, de-a lungul anilor, peste 30.000 de elevi din 60 de localități timișene și arădene.

„Din nou la şcoală” a devenit deja o tradiție pentru elevii de diferite vârste, care așteaptă în fiecare an venirea voluntarilor și a caravanelor cu cadouri școlare constând în ghiozdane, echipamente sportive, puzzle-uri, cărți de colorat si diverse alte rechizite. În cei 10 ani de implementare a programului, caravanele „Din nou la şcoală”au parcurs mii de kilometri, iar voluntarii implicați au acumulat peste 1000 de ore de activitate.

“De 10 ani, programul „Din nou la şcoală” pune împreună cu succes resurse financiare și de organizare, spiritul civic și dorința de implicare a celor peste 80 de voluntari participanți an de an, nevoile comunităților din care facem parte și în care activăm, deschiderea și viziunea partenerilor noștri locali – învățători, directori, inspectori școlari, reprezentanți ai autoritățilorlocale – și, nu în ultimul rând și cel mai important lucru, bucuria copiilor de a fi întâmpinați mereu cu drag și sprijiniți constant în demersul lor educațional. Educaţia reprezintă cheia reuşitei, atât în viaţa personală cât şi în carieră și avem datoria să transmitem acest lucru generațiilor următoare”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte Smithfield România.

Programul se adreseaza atât elevilor înscriși în sistemul de învățământ preșcolar, primar și gimnazial, precum și copiilor angajaților din cadrul companiei. În această ediție, peste 6.000 de elevi și 400 de copii ai angajaților s-au bucurat de cadourile primite.

Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului “Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei“, un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de sprijinire a tradiţiilor şi culturii locale “Fii unul dintre noi!”, precum și al programului de responsabilitate socială numit ”Smithfield Friends program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților.

Programele de responsabilitate socială ale Smithfield au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014” – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate, “Diploma de excelență” (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016.

Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la:

http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html

http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/

 
 

  
 
 
 
Mai 2016

Proiectul „Micii Sanitari”

 

Smithfield România a susținut Societatea Studenţilor în Medicină Timișoara, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” – Timişoara în organizarea concursului „Micii Sanitari”- 2016, la nivel regional, urmând ca după desfășurarea etapei locale să aibă loc și etapa națională a concursului.
“Micii Sanitari” este un proiect național ce se desfășoară în cadrul departamentului SCOPH (Standing Committee on Public Health) din SSMB (Societatea Studenților în Medicină din București) – FASMR (Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România) fiind adoptat de centre universitare precum: București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureş. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratele şcolare judeţene şi cu susţinerea Facultăţilor de Medicină.
La finalul concursului, au fost premiați toți elevii participanți, compania noastră contribuind la sprijinirea celor 9 finaliști ai etapei locale în vederea participării lor la etapa națională.
Le ținem pumnii și sperăm să aibă rezultatele cele mai bune!
 Aprilie 2016

Atelier de gastronomie pentru păstrarea rețetelor culinare specifice zonei Bantului, la scoala Igriș-Sânpetru

Pentru cel de-al 3 lea an consecutiv, în cadrul programului „Școala Altfel”, Smithfield România a sprijinit organizarea unui atelier gastronomic la Școala Sânpetru- Igriș, care urmarește promovarea ”bucătăriei tradiționale” locale și transferul acestor rețete bine pastrate către generațiile mai tinere.
Workshop-ul a avut loc în 21 aprilie 2016, și a implicat 15 elevi, 4 profesori, inclusiv directorul școlii, precum și un reprezentant al Smithfield România, toți foarte interesați în a descoperi secretele bucătăriei ”bănățene”.
Pentru pregătirea preparatului tradițional „Gulaș a la Igriș”, Smithfield România a oferit materia primă, carne Comtim, de cea mai bună calitate. La finalul activității, toți copiii au fost răsplătiți cu diplome, fructe și cărți de literatură școlară, oferite de către compania noastră, iar ”rezultatul muncii” a constituit ”deliciul” elevilor școlii.
 
 
Noiembrie 2015

Donație de calculatoare pentru Școala Vânători sau despre punerea în practică cu succes a principiilor sustenabile: ”REUTILIZEAZĂ – RECICLEAZĂ!”

 

Pe 19 noiembrie anul acesta, elevii Școlii Vânători, județul Arad, asteptau cu nerăbdare echipa Smithfield care nu a întârziat sa apară, însă după cum obișnuieste, a ajuns cu daruri. Altfel, mai multe computere dell, provenite în urma procesului de înnoire PC-uri în cadrul Smithfield Ferme, au fost instalate în clasele 0-IV din Școala Vânători.

Nu doar elevii au fost încântați de această donație în numele companiei, ci și cadrele didactice care vor folosi anul acesta manuale cu suport digital sub formă de CD-uri.

 

 

Octombrie 2015

Ziua educației nonformale 2015

Workshop gastronomic susținut de către elevii Liceului Teoretic Buziaș

 

În luna octombrie, cu ocazia zilei dedicată educației non formale în școli, elevii Liceului Teoretic Buziaș au realizat un workshop gastronomic menit să promoveze principiile care stau la baza unui stil de viață sănătos. Elevii au organizat standuri cu produse tradiționale și au susținut un program artistic, un flashmob și un recital de poezii folcloice specifice zonei Banatului.

Smithfield România a sprijinit organizarea acestui proiect prin premierea standurilor câștigătoare. Echipelor care au reușit să impresioneze cel mai bine juriul le-au fost oferite echipmente sportive și rucsaci din partea companiei Smithfield România.

 

 

Septembrie 2015
 

Programul de sprijin pentru educatie “Din nou la școală”, editia a IX-a, 2015

Odată cu primul clinchet de clopoțel care anunta deschiderea anului școlar 2015-2016, voluntarii Smithfield România au lansat o nouă ediție a programului „Din nou la şcoală”, pentru a oferi cadouri școlare elevilor din grădinițele și școlile din județele Timiș și Arad.
În cadrul programului de sprijin pentru educație și încurajare a performanței școlare „Din nou la şcoală” aflat la cea de-a IX-a ediție au fost  incluse școli din 63 de localități din județele Timiș și Arad, dar și din țară. Tradiția oferirii ghiozdanelor „Din nou la şcoală” și a rechizitelor școlare a fost completată și în acest an cu mult așteptatele echipamente sportive pentru elevii comunităților vizitate de către voluntarii Smithfield România. Anul acesta, la fel ca și în edițiile precedente, au fost incluși in program și copiii angajaților din cadrul companiei Smithfield România- Smithfield Ferme, Smithfield Prod și Agroalim Distribution.
În această ediție a programului peste 6600 de elevi s-au bucurat de cadourile oferite din partea Smithfield România, în cadrul programului “Din nou la şcoală”. În cele 9 ediții de până în prezent, peste 30.800 de elevi din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea, au fost incluși în program (4 localități în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012, 66 în 2013; 56 în 2014, 63 în acest an- 2015).
Ne bucurăm foarte mult că programul ”Din nou la școală” se extinde de la an la an și că astfel reușim, cu consecvență, să urăm bun venit la școală unui număr impresionant de elevi!
 
Iunie 2015

Ziua copilăriei! Acțiune educativă creativă

1 iunie, comunitatea Mișca, jud Arad

Compania noastră s-a alăturat acțiunii organizate de către Școala din localitatea Mișca și a oferit celor 400 de copii din comunitate o zi de neuitat, în care spiritul creativ și învățarea prin joacă au predominat!Ziua a demarat prin organizarea unor ateliere de creație la care au participat copiii din grupele preșcolare și clasele primare. Copiii s-au întrecut în a elabora desene pe asfalt, creații din plastilină, origami și picturi. După amiaza a continuat prin servirea unei mese calde, pregătită de către elevii claselor gimnaziale pentru toți cei prezenți! Atelierul gastronomic a fost realizat folosind produse gustoase din carne de porc marca Comtim și o rețetă locală savuroasă!
 
 

Concurs Eco de Creație

Expoziție de lucrări realizate de către copiii angajaților Smithfield România

Cu prilejul zilei de 1 iunie, ziua în care sărbătorim copilăria, Smithfield România a adresat copiilor angajaților Smithfield România invitația de a participa la un CONCURS ECO de CREAȚIE, prin care se încurajează imaginația, creativitatea și susținerea spiritului ecologic!
În cadrul concursului Eco de creație Smithfield România 2015, copiii angajaților au primit ca temă pentru lucrare dezvoltarea cunoscutului și îndrăgitului basm „Cei trei purceluși”.
De la mic la mare, copilașii harnici și creativi au muncit temeinic, realizând niște lucrări deosebit de interesante, din materiale reciclate.
Astfel, în data de 12 iunie, „cei trei purceluși din basm” au putut fi admirați la sediul administrativ Smithfield Prod și Ferme, unde lucrările copiilor vor rămâne expuse timp de patru săptămâni. Și, pentru că efortul și creativitatea trebuie răsplătite, toți copiii înscriși în concurs au fost premiați cu diplome și cadouri specifice spațiului ludic al copilăriei.
 
Aprilie 2015

Atelier gastronomic la Școala din Igriș organizat de către Smithfield România

Sub egida programului educațional național organizat de Ministerul Educației Naționale „Școala Altfel”, compania noastră a răspuns invitației Școlii din localitatea Igriș si a contribuit la realizarea un atelier gastronomic menit să promoveze păstrarea rețetelor tradiționale locale în rândul elevilor școlii. Acțiunea „atelierul gastronomic” s-a desfășurat în incinta școlii din Igriș, în data de 9 aprilie 2015, și i-a avut ca protagonisti pe elevii clasei a VIII-a ai ciclului gimnazial, alături de profesorii lor coordonatori și de reprezentanții companiei Smithfield România.
 
 
 
Elevilor le-au fost puse la dispoziție, de către compania noastră, echipamentul de bucătar, instrumentele de gătit, dar și produse proaspete, din carne de porc, marca Comtim. Micii bucătari, entuziasmati de rolul oferit, au pregătit un gulaș la ceaun „a la Igriș” delicios și apetisant, în care aroma cărnii proaspete și suculente de porc a fost bine pusă în valoare de gătitul la ceaun, pe foc de lemn..Atelierul gastronomic s-a încheiat cu servirea prânzului de către toti elevii scoliii, împreună cu dascălii lor coordonatori, spre deliciul tuturor.
 
 
Septembrie 2014

Programul Smithfield Romania de responsabilitate sociala

“Din nou la scoală!”

La fiecare inceput de an, din 2009 pana in prezent, Smithfield Prod dă startul programului “Din nou la scoala!” un program mult asteptat de catre totii elevii si prescolarii din localitatile in care ne desfasuram activitatea.
În ultimii 6 ani, voluntarii Smithfield Prod au distribuit, în prima săptămână a noului an şcolar, ghiozdane cu rechizite pentru elevi si prescolarii din vecinătatea noastră.Printre beneficiarii programului nostru se număra până in prezent elevii de grădiniţă şi de şcoală generală din localitatile Utvin, Sanmihaiu Român, Sânmihaiu German si elevii Liceului Auto din cartierul Freidorf. In anul 2010 am inclus în programul nostru și copii beneficiari ai Fundatiei Timișoara ’89 provenind din familii cu risc social ridicat. Începand cu 2010 si pana in present, in fiecare an, au fost incluși în program și toţi copiii angajaţilor din clasele primare, în speranţa că, la acest început de drum educational, rechizitele şi cărţile primate in dar îi vor motiva spre performanță.Pe termen lung, acest program are ca scop prevenirea abandonului şcolar timpuriu în mediul rural, sau de catre copii nevoiasi prin oferirea celor necesare, de ghiozdane echipate cu rechizitele necesare pana la cărţi pentru elevi. Totodata, ne dorim sa incurajam si sa rasplatim mperformanta scolara, si la finalul fiecarui an scolar, oferim cartile premiu pentru scolile din localitatile invecinate. Până acum putem număra, la nivel national, peste 24.200 de copii beneficiari ai sprijinului nostru oferit prin programului Smithfield ”Din nou la scoală”

Voluntarii Smithfield România au oferit ghiozdane și rechizite școlare pentru 6.600 de elevi din 56 de localități din județele Timiș și Arad

Smithfield România continuă și în acest an tradiția de a oferi echipamente și rechizite școlare elevilor și preșcolarilor din localitățile din județele Timiș și Arad, unde compania își desfășoară activitatea.

Cu prilejul începutului de an școlar voluntarii Smithfield România au demarat cea de-a VIII-a ediție a programului „Din nou la şcoală”, de sprijin al accesului la educație și încurajare a performanței școlare, vizitând peste 6.600 de elevi. În cadrul acestui program au fost distribuite ghiozdane, hanorace pentru activități sportive, rechizite școlare pentru activitățile de grădiniță și orare conținând sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. În această ediție a programului „Din nou la şcoală”, au fost înregistrate rezultate record pentru programul care a devenit deja tradiție: peste 90 de participări ale voluntarilor, care au parcurs 8.050 km și au vizitat 56 de localități.

La începutul acestui an școlar, în cadrul programului „Din nou la școală” au fost incluși, de asemenea, copiii angajaților Smithfield România.

 

 
Iunie 2014

Concurs ECO de creatie adresat copiilor angajatilor Smithfield

Luna iunie ne ofera prilejul, an de an, sa ne indreptam atentia catre cei mai mici dintre noi, carora le putem incuraja imaginatia si creativitatea si prin concursurile noastre interne!

Si in acest an, am adresat invitatia de a-i antrena pe cei mici – indiferent de varsta sau pasiuni- in concursul ECO de creatie, adresat copiilor angajatilor Smithfield.

In acest an, concursul ECO de creatie de obiecte decorative a avut tema: PORCUSORI realizati din materiale reciclate.

Ne dorim sa continuam sa fim, cu totii, mai responsabili, si sa contribuim la protejarea naturii si a resurselor sale. Prin gesturi simple, care pornesc de la recunoasterea materielelor reciclabile, putem contribui la protejarea naturii si a resurselor sale.

 

Mai 2014

Programul Smithfield Academics”  -parteneriat pentru educatie! 

Sprijinul pentru educatie este unul dintre pilonii de baza ai strategiei de implicare sociala Smithfield.

De-a lungul timpului, impreuna, am avut ocazia de a contribui la crearea unui proces educational cu rezultate care ne motiveaza sa perseveram. Am contribuit la fondul de carte al bibliotecilor din mediul rural, am oferit rechizite si am sarbatorit rezultatele scolare frumoase, alaturi de copiii din comunitatile Smithfield, la fiecare inceput si sfarsit de an scolar.

Am dezvoltat in ultimii ani colaborari cu Universitatile din zona Banatului, alaturi de care am devenit parteneri pentru educatie. Prin intermediul “Smithfield Academics” vom fi in continuare apropiati de proiectele mediului academic. Astfel, vom sprijini programele de lunga durata menite a pregati specialisti in domeniile noastre de activitate, sau actiuni punctuale, conferinte, seminarii cu teme de profil sau vizite-experiment pentru elevi si studeni.

 
 

In anul 2013, 4.670 de copii au primit materiale şcolare din partea voluntarilor Smithfield România

Timişoara, 23 septembrie 2013. Sase caravane, patru zile, 66 de localităţi la nivel national şi 4.670 de copii – acesta este bilanţul celei de-a VII-a ediţie a programului „Din nou la şcoală”, un program de sprijin al accesului la educatie si încurajare a perfomanţei şcolare, program care se desfăşoară în cadrul companiilor Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.

Cei 70 voluntari Smithfield România au parcurs peste 7.700 km şi au împărţit materiale şcolare, dar si zâmbete si incurajari pentru un an scolar cu realizari deosebite pentru copiii din 66 de comunităţi, orase si sate în care compania îşi desfăşoară activitatea.

Anul acesta, celor 4.359 de copii din judeţele Timiş si Arad li s-au oferit ghiozdane şi rechizite şcolare, pentru un debut de bun augur al noului an scolar. Elevii claselor pregătitoare şi ai grupelor preşcolare s-au bucurat de pachete cadou care conţin cărţi de colorat, acuarele, creioane colorate, carioca, hârtie glasată şi hârtie creponată. Elevii din ciclul gimnazial au primit câte un hanorac potrivit pentru activităţile în aer liber, si indemnul pentru o viata sanatoasa prin sport!

De asemenea, 311 copii ai angajaţilor Smithfield România (Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution) au fost inclusi in programul devenit traditie pentru companie, si au primit cadouri cu materialele necesare începerii unui nou an de formare educaţională.

“Asigurarea accesului educaţie şi si incurajarea performantei scolare este una dintre valorile în care noi credem cu tărie, de aceea sprijinim constant comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea reamintindu-le, an de an, elevilor, că suntem alături de ei şi că educaţia reprezintă cheia reuşitei, atât în viaţa personală cât şi în carieră”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte Smithfield România.

“Voluntarii Smithfield fac deja parte din familia nostră şi le mulţumim pentru ajutorul pe care ni-l dau în a transmite mai departe elevilor mesajul lor: şcoala reprezintă cea mai solidă investiţie în viitorul vostru!”, a declarat Viorel Popovici, Primarul localităţii Sânpetru Mare, judetul Timiş, una dintre localităţile beneficiare ale programului “Din nou la şcoală”.

Smithfield Prod sustine initiativa “PROFI TE PREMIAZA”, la finalul careia 159 de scoli se vor bucura decate un laborator de informatica.

 

 Programul “Ziua Internationala a Monitorizării Calitatii Apelor”

Program desfasutat de catre companie noastra isi propune să crească gradul de constientizare al tinerilor cu privire la probleme de mediu și este sustinut la nivel mondial de catre Smithfield Foods, în calitate de sponsor principal.

Timişoara, 25 martie 2014. Peste 50 de elevi din localitățile Sânmihaiu Roman și Periam din județul Timiș au participat în aceste zile la activitățile educaționale organizate de Smithfield România cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, cu rol de conștientizare a importanței gestionării durabile a apelor.

17 voluntari Smithfield România, împreună cu profesorii de specialitate ai Școlii Generale cu clasele I-VIII din Sânmihaiu Roman și ai Liceului Teoretic din localitatea Periam, susţinuţi de reprezentanţi ai autorităţilor locale și de reglementare ȋn domeniul protecţiei mediului, au efectuat testări privind calitatea apei, pe malurile canalului Bega și ale râului Mureș. În cadrul unor lecții – experiment, organizate sub forma unui laborator de testare, elevii din cele două comunități participante au avut ocazia să analizeze parametrii apelor testate: turbiditate, temperatura, oxigen dizolvat, pH – și să analizeze critic rolul pe care tânăra generație îl are în prezervarea surselor de apă.

Pentru a ȋncuraja sesiunile de lucru ȋn natură și procesul de învățare prin experimentare, ȋn cadrul procesului de ȋnvăţământ, şcolile participante au primit din partea companiei Smithfield kit-uri de lucru care pot fi folosite pentru ȋncă 500 de testări diferite ai parametrilor apelor.

Mai multe detalii despre editia 2014 a programului Ziua Internationala a Calitatii Apelor, aici:

***

In anul  2011 25 de elevi de la Școala generală din Sânmihaiu Român au participat, cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizării Calitatii Apei, la testarea calității apei din râul Bega. Pentru al 4-lea an consecutiv, acţiunea iniţiată de voluntarii Smithfield Prod, ca un ecou în România al proiectului internaţional cu acelaşi nume, a adunat voluntari Smithfield Prod, elevi şi profesori, pentru a descoperi metode noi de testare a calităţii apelor, în cadrul unei lecţii deschise organizate. Acest eveniment a fost organizat ca un exercițiu deschis cu implicare practică, cu tematica ce cuprinde probleme legate de protejarea apelor şi calitatea acesteia.

Asadar, peste 100 de elevi au participat la acest program, toți înscrişi în clasa a patra şi a cincea. Aceștia au fost indrumati in  desfășurarea experimentului de catre voluntarii Smithfield, de managerul nostru de protectia mediului, managerul statiei de epurare a apei şi de la profesorii de biologie de la şcoala lor.

“Ziua Mondială a Monitorizării Apei” este sarbatorita în fiecare an, la nivel internaţional. Obiectivul pe termen lung al acestui program internaţional este de a avea în 2012 un milion de persoane implicate în acest proiect.

In 2012, peste 300 de elevi si cadre didactice au participat la evenimentele civic-educative prilejuite de “Ziua Mondiala a Monitorizării Calităţii Apelor” si organizate de voluntarii Smithfield România, în parteneriat cu primăriile, inspectoratele şcolare şi peste 20 de instituţii de învăţământ din localităţile Timişoara, Sanmihaiu Roman, Igriş, Sanpetru Mare şi Ineu (judetul Arad).
Acţiunea se desfăşoară\sub forma unor lecţii deschise şi experimente practice prin intermediul cărora elevii descoperă metodele de testare a calităţii apelor şi află despre importanţa ocrotirii mediului înconjurător.
Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziţie de voluntarii Smithfield, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) şi temperatura sursei de apă.
Prima din seria de acţiuni de monitorizare a apelor din judeţele Timiş şi Arad din anul 2012 a avut loc în localitatea Igriş, unde elevii şcoliilor generale din localitatile Igris si Sanpetru Mare, îndrumaţi de profesorii lor de biologie şi voluntarii Smithfield Ferme au analizat apele râului Mureş. A urmat, o săptămână mai târziu, o acţiune similară în localitatea Ineu, unde au fost monitorizate apele râului Crişul Alb. Seria evenimentelor din acest an prilejuite de “Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei” a continuat la Timişoara, printr-un workshop organizat de voluntarii Smithfield Prod, în parteneriat cu Primăria Timişoara, Inspectoratul şcolar al Judeţului Timiş, Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului din cadrul Politehnicii Timisoara şi Liceul Teoretic Iris.

La eveniment au participat reprezentanţi ai 20 de şcoli şi licee din municipiu, elevi şi cadre didactice, care, sub îndrumarea reprezentanţilor Ligii Studenţilor Chimişti din Timişoara şi ai voluntarilor Smithfield, au testat calitatea probelor de apă prelevate din apele de suprafaţă existente pe raza oraşului Timişoara. Şcolile participante în proiect vor continua demersul civic-educativ în cadrul altor cinci acţiuni de monitorizare a calităţii apelor pe care fiecare dintre ele le vor organiza în perioada următoare, până la vacanţa de iarnă.
Toţi cei care au luat parte la evenimentele din acest an au fost recompensati cu diplome de participare, si surprize placute din partea organizatorilor. În fiecare an, un număr tot mai mare de elevi sunt încurajaţi să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecţiilor deschise desfăşurate cu ocazia “Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”.

Ziua Internaţională a Alimentaţiei, sărbatorită de către elevii din Timişoara

15 octombrie 2012, Timişoara. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei, Direcţia de Mediu a Primăriei Municipiului Timişoara, Compania Smithfield Prod şi Liceul Teoretic Iris din Timişoara au organizat astăzi o lecţie deschisă pentru încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dar şi de informare asupra unei alimentaţii echilibrate, pentru elevii mai multor şcoli cu clasele I-VIII din Timişoara.

Evenimentul cu rol educativ, pentru a incuraja un stil de viata sanatos, a avut loc timp de două ore în sala de festivităţi a Liceului Teoretic Iris. Au participat, pe langă organizatori, reprezentanţi ai Smithfield, precum şi cadre didactice şi  elevi ai Liceului Teoretic Iris şi de la Şcolile cu clasele I-VIII nr. 12 şi 25 din Timisoara. Cu această ocazie, elevii s-au putut informa despre semnificaţia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei, care are loc în fiecare an la 16 octombrie, dar şi despre rolul alimentaţiei şi a stilului de viaţă pentru o dezvoltare armonioasă şi sănătoasă.

Programul “Lumea ta? Curata!”

În luna mai 2010, Smithfield Prod a initiat un nou program de responsabilitate socială, “Lumea ta? Curata!” pe componenta de protectie a mediului si educationala, adresat copiilor angajatilor companiei noastre. În 2011 am cuprins în acest program și copii din clasa a 5-a din Școala din Utvin.

 Acest program oferera elevilor si întregii familii informatii utile despre beneficiile protectiei mediului înconjurator, colectarea selectivă a deseurilor și reciclare.

Am inclus în cadrul programului un concurs de obiecte decorative confecționate din materiale reciclabile si un concurs de compuneri pe teme de protectie a mediului.  Cele mai bune proiecte au fost premiate și am realizat o expoziție art deco cu obiectele realizate din material reciclabil.

 

“Fii eroul din poveste! Donează o carte!”

Acest proiect a început la iniţiativa unuia dintre angajaţii noştri care dorea să doneze cărţi “citite” – cu literature scolara unei şcoli care ar fi avut nevoie de ele. O campanie de comunicare internă a fost demarata şi prin contribuţia angajaţilor Smithfield Prod. Prin contributia colegilor am reuşit să oferim o generoasă donaţie de cărţi  Şcolii Generale din Utvin, cu ocazia zilei de 1 iunie, de Ziua Internationala a Copiilor. Această iniţiativă a oferit unor copii din zone rurale, o altă şansă de a descoperi minunata lume a cărților.

Compania noastra a sprijinit angajaţii Smithfield Prod în iniţiativa “Fii eroul din poveste! Donează o carte” şi a completat donaţiile realizate, dublând astfel numărul de cărţi colectate în acest mod de angajaţi. S-au oferit astfel, 400 de cărţi cu literatura scolara pentru fondul de carte al bibliotecii şcolii generale din Utvin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe parcursul donației de cărţi, stagiarii departamentului nostru de PR au pregătit pentru elevii din Utvin şi unele jocuri interesante si interactive, de cultura generala, cu scopul de a demonstra elevilor scolii că lectura este distractivă şi că merită practicată – si a-i incuraja pe termen lung sa citeasca cat mai mult.

Sprijin pentru implicarea activa a studentilor pe piata muncii

Programul de practică Smithfield Prod oferă studenților o sansă unica de a obține experiență practică in domeniul industriei alimentare si procesării carnii de porc, la cele mai inalte standard de calitate. Acest program permite studenților să lucreze la proiecte specifice sub îndrumarea echipei Smithfield Prod și are scopul de a asigura un beneficiu educațional maxim fiecărui participant.

Din 2009, când am primit in cadrul companiei noastre primul intern, am avut alături de noi – în departamentele producție, calitate, tehnic, financiar, HR, vanzari, juridic și PR- mai mult de saizeci de studenti entuziasti.

In perioada 2011-2013 programul de practică s-a desfasurat in parteneriat cu Adecco Resurse Umane sub egida “Practica-ta”, un program multi-regional integrat de stagii de practica in vederea cresterii gradului acestora de angajabilitate”. In calitate de partener Adecco in acest proiect, Smithfield Prod s-a implicat activ in oferirea oportunitatilor de dezvoltare a carierei tuturor studentilor participanti, care se remarca prin orientare pe termen lung si determinare in obtinerea performantei profesionale.

Beneficii pentru studentul aflat in practică:

  • A fi intern în una dintre cele mai mari companii de procesare a cărnii din lume poate oferi o experiență valoroasă și recomandări de angajare la finalizarea cu bine a programului de practică
  • Training la locatie asupra modului de funcționare al departamentelor în cauză
  • Credit pentru facultate, așa cum a fost stabilit împreună cu Universitatea
  • Posibilitatea unei burse

Profil dorit:

  • Studenți din anul 2 sau 3 din cadrul universităților de profil
  • Persoană dinamică și organizată
  • Disponibilitate de a îndeplini o gamă variată de sarcini, de a lucra bine in echipă- capacitate de a lucra independent, cât și ca parte a unei echipe
  • Capacitate de a lucra sub supraveghere minimă

Inscrierea:  C.V-urile și scrisorile voastre de recomandare sunt binevenite la adresa  office@smithfield.ro