Statia de procesare

Din grija pentru protectia mediul inconjurator, Smithfield Prod gestioneaza integral, atat sub-produsele de origine animala cat si apele reziduale rezultate din procesul de sacrificare,  prin intermediul a doua statii moderne: statia de epurare a apelor si statia de procesare sub-produse de origine animala

Statia de procesare sub produse de origine animala

Statia de procesare sub-produse de origine animala a societatii Smithfield Prod este una dintre cele mai moderne de acest gen din Romania, si indeplineste toti parametrii Directivei UE 1069/2009, metoda 1 de procesare, pentru procesarea de sub-produse de origine animala, categoriile 2 si 3.
Prin investitiile de amploare in echipamente de productie si de protejarea  mediului, asiguram respectarea tuturor cerintelor de protejarea mediului in vigoare atat in Romania cat si la nivel european. Toate produsele fabricate in cadrul statiei de procesare a subproduselor de origine animala se obtin din sub-produse de origine animala- porcine proaspat procesate imediat dupa sacrificare.

Smithfield Prod este membra a ERPRA (European Fat Processors and Rendering Association) – http://www.efpra.eu

Obiectivele statiei de procesare:

  • procesarea de sub-produse de origine animala de cea mai buna calitate, in conformitate cu toate normele sanitar-veterinare si de mediu;
  • utilizarea de echipamente de productie care minimizeaza poluarea aerului si a apei, astfel incat emisiile sa nu cauzeze nici un inconvenient;
  • oferirea de servicii si produse finite de cea mai buna calitate;
  • asigurarea de produse conforme cerintelor clientilor nostri;
  • obtinerea de materie prima cu un maxim de plus valoare;
  • respectarea tuturor normelor si standardelor actuale de mediu.

Produsele noastre

Obiectul principal de activitate al Statiei de Procesare Sub-produse de origine animala este colectarea si procesarea sub-produselor de origine animala. Faina proteica rezultata din sub-produsele de categoria III (PAP), este o sursa valoroasa de proteine animale, care poate fi, la randul ei, materie prima pentru producerea hranei animalelor de companie.

Smithfield Prod dispune, de asemenea, de capacitatea de a produce faina proteica de Categoria II pentru ingrasamant, energie si grasime animala de Categoria II si III.

Activitatea de procesare sub-produse de origine animala vs. Mediu

Activitatea de procesare sub-produse de origine animala este, prin natura sa o activitate ecologica, cu efecte pozitive asupra mediului. Procesam sub-produsele de origine animala nedestinata consumului uman si folosim tehnologii suplimentare care respecta mediul inconjurator precum statia de epurare a apei si biofiltrul.

Procesul de productie nu lasa niciun impact asupra mediului, fiind un proces curat, fara substante chimice rezultate.