Abatorul Freidorf

 

Romania, prin Comtim, a fost pentru o perioada indelungata, unul dintre cei mai mari producatori si procesatori de carne de porc din Europa.

Smithfield a intrat pe piata din Romania in anul 2004, prin achizitionarea fostului Comtim -  o mandrie a banatenilor timp de multi ani – care a intrat in declin in perioada de dupa anii ’90.

 

Abatorul Freidorf, Smithfield Prod

Constructia abatorului Freidorf a inceput in 1985, ca o societate cu capital de stat.

In zilele noastre aceasta unitate de productie respecta toate standardele europene, ca urmare a procesului de renovare completa, realizat in baza investitiilor Smithfield si a transferului de „know-how” din partea celor mai importanti furnizori de tehnologie din Europa.

Obiectivele companiei noastre

Obiectivele Smithfield Prod sunt revitalizarea industriei carnii de porc din Romania si comercializarea de carne proaspata de porc, produsa in Romania, in vederea echilibrarii importurilor de carne de porc.

Aspecte cheie privind abatorul Freidorf, principalul punct de lucru al societatii Smithfield Prod:

  • linie noua de sacrificare, capacitate: 600 capete/ora
  • linie noua de transare, capacitate: 300 capete/ora
  • linie noua de ambalare, capacitate: 300 capete /ora

La Smithfield Prod, depunem toate eforturile pentru a atinge cele mai inalte standarde de excelenta in ceea ce priveste siguranta produselor noastre.  Pentru a realiza produse sigure si sanatoase, utilizam o multitudine de procese de siguranta a produselor alimentare si instrumente de trasabilitate, asigurand, totodata, formarea profesionala corespunzatoare a angajatilor nostri.

Suntem mandri de certificarea ISO 22000: 2005  obtinuta pentru implementarea si certificarea Sistemului de Management al Sigurantei Alimentare si pentru implementarea standardului IFS – Version 6, ca dovada a cerintelor de calitate pe care le utilizam in intreg lantul de productie.

Produsele noastre din carne proaspata de porc sunt directionate catre toate canalele de vanzari din Romania, de la comerciantii cu amanuntul, la mici sau mari procesatori. Incepand cu anul 2012 compania noastra a demarat comertul intracomunitar cu carne proaspata de porc.